Afspraak maken? Neem contact met ons op!

Naast het planten van nieuwe haarzakjes houdt Esteworld zich ook bezig met het planten van nieuwe bomen.

In samenwerking met Trees for All draagt Esteworld bij aan duurzame projecten die zich bezighouden met het herstellen van natuurlijk over de hele wereld. Zo ben jij niet de enige die na zijn haartransplantatie in Turkije kan genieten van een mooi(e) bos.

Dit jaar, 2024, draagt Esteworld bij aan twee projecten: klimaatbesteding bos in Nederland en aan het bijplanten van nieuw bos in Madagascar. 

Huidige bomencount: 600 stuks

Wij realiseren ons natuurlijk als geen ander dat het afreizen naar Istanbul voor een haartransplantatie in Turkije niet de meest duurzame optie is. Maar omwille van de kwaliteit van jouw behandeling en ook de prijs hebben wij bewust gekozen om Turkije niet naar Nederland te halen.Dit hebben wij bij veel van onze concullega’s zien misgaan op verschillende punten. Daarmee hebben wij gekozen om juist Turkije in Turkije te laten. Echter dragen wij daarmee indirect ook bij aan de verandering van het klimaat. Een probleem waaraan wij allen bijdragen en allen onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Daarom draagt Esteworld per 1 januari 2024 namens jou een steentje bij aan een betere wereld.

Voor elke klant die voor zijn haartransplantatie in Turkije afreist doneert Esteworld het equivalent van drie bomen aan Trees for All.

Trees for All is een stichting die zich inzet voor initiatieven overal ter wereld die bijdragen aan het herstellen van de natuur. Dit kunnen kleine lokale projecten zijn waarin de biodiversiteit van een bestaand bos in Nederland wordt bevorderd. Maar ook grote intercontinentale projecten waarin grote oerwouden worden hersteld door het planten van nieuwe bomen.

Deze projecten worden door Trees for All zorgvuldig uitgezocht en gescreend om te zorgen dat het gedoneerde geld goed wordt besteed. En het goed besteden van geld is veel meer dan enkel het financieren van nieuwe bomen. Projecten van Trees for All voldoen altijd aan de volgende criteria:

  • Een brede impact, op zowel biodiversiteit als gezonde leefomgeving, als werk en inkomen voor lokale bevolking in het buitenland
  • Aanplanten van bomen centraal, zowel herstellen van bestaande bossen, als nieuwe bossen.
  • Bij voorkeur inheemse boomsoorten, bomen die van nature in deze gebieden voorkomen
  • Lange termijnvisie, zien en weten wat er echt nodig is om op de lange termijn een verschil te maken
  • Minimaal 10 jaar lange betrokkenheid, om zo afspraken te blijven meten en monitoren en waar nodig bij te sturen
  • Uitsluitend partners met goede track-record, wetende dat zij goed en betrouwbaar zijn en dat het geld niet in corrupte zakken verdwijnt.
  • Integrale projectfinanciering, kijken naar de totaaloplossing van een project.

Naast het planten van nieuw, ook het behouden van bestaand, training rondom bosbeheer en altijd een lange termijnvisie rondom bosbeheer. Esteworld doneert een symbolisch bedrag wat gelijk staat aan wat de kosten van het planten van drie bomen. En tevens gelijk staat aan de compensatie van de per-persoon-uitgestoten-CO2 van een retourvlucht naar Istanbul voor jouw haartransplantatie in Turkije. Dit is standaard inbegrepen bij elke haartransplantatie bij Esteworld.

Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk