FUE haartransplantatie methode

Vragen over dit onderwerp?
Vraag het aan Hidde en Margo
Offerte aanvragen Hidde en Margo
Afspraak maken? Neem contact met ons op!

Esteworld is door jarenlange ervaring expert geworden in het toepassen van de FUE methode. Dit is overigens de enige haartransplantatie methode die wordt toegepast in onze klinieken in Turkije. Inmiddels worden de FUE behandeling bij Esteworld uitsluitend nog met het Saffier boortje uitgevoerd en niet meer met het boortje van chirurgisch staal, wij streven naar het best haalbare resultaat. Saffier zorgt voor een betere dichtheid (meer graftst per vierkante centimeter), er kan ook zorgvuldiger tussen de bestaande haren geplaatst worden en het geeft een zéér snelle genezing van de huid. De FUE methode is in 2003 ontstaan en direct is Esteworld begonnen deze methode toe te passen.

Maatwerk haartransplantatie per klant

Elk persoon die wij behandelen ontvangt een maatwerk behandeling om de kaalheid op te lossen en wij geven een eerlijk en helder advies met betrekking tot verder haaruitval, voor ieder gebaseerd op zijn eigen specifieke situatie. Toch krijgen wij vaak de vraag waarom onze resultaten over het algemeen zoveel beter zijn dan bij andere klinieken.

 • De chirurgen bij Esteworld in Turkije zijn gespecialiseerde haartransplantatie chirurgen van het allerhoogste segment. Zij zien de verhoudingen in uw gezicht en ontwikkelen hier een haarlijn bij die daar bij past. (dus geen rechte / slechte haarlijnen!) 
 • Wij oogsten zoveel mogelijk de haarzakjes met meerdere en sterke haartjes (multi grafts) Door te streven naar het hoogste aantal haren kunnen we naar een optimale invulling en hoogst haalbare dichtheid. 
 • Door de kleine FUE Saffier boortjes die onze chirurgen kunnen hanteren is het herstel korter dan gemiddeld. (6-10 dagen)
 • De dichtheden die wij behalen zijn hoger dan bij de meeste klinieken doordat we met onze kleinste FUE Saffier boortjes dichter op elkaar kunnen planten. Hierdoor ligt de klant tevredenheid na 1 behandeling zeer hoog. Afhankelijk van de mate van kaalheid en sterkte van donor is 1 behandeling vaak voldoende.
 • Wij plaatsen de haarzakjes in de meest optimale laag van de doorbloeding en in de juiste groeirichting. De deskundigheid van een chirurg is hierin doorslag gevend. De haartransplantatie chirurgen bij Esteworld zijn plastisch chirurgen die volledige voor de haartransplantatie hebben gekozen en deze dagelijks uitvoeren. Dit is terug te zien in de natuurlijke haarlijnen en resultaten.
 • PRP stimulanten worden tijdens de behandeling toegepast voor een optimaal herstel  (snellere bloedstolling) 
 • Persoonlijk maatwerk advies om veder haaruitval tegen te gaan zodat het resultaat van de haartransplantatie behouden blijft.

De FUE haartransplantatie methode

Door gebruik te maken van microscopisch kleine instrumenten (maximaal 0,55 tot 0,70 mm doorsnede) worden de haarzakjes stuk voor stuk uit het donorgebied weggenomen en getransplanteerd in de kale / kalende zone. Dit alles wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Het wondje is nauwelijks groter dan een wondje van een injectie, dit maakt hechtingen overbodig. Als patiënt heeft men het gevoel een behandeling te hebben ondergaan in plaats van chirurgie. Een gedeelte van de getransplanteerde haren zal uitvallen. Na een aantal maanden is het resultaat al goed zichtbaar. Dit zal daarna alleen maar verbeteren. Het optimale resultaat zal na 7 maanden tot 12 maanden zijn bereikt.

Voordelen FUE haartransplantatie

 • Geen scalpel of hechtingen
 • Multigrafst worden geoogst voor een hogere haardichtheid
 • Snel genezingsproces bij gebruik van kleine boortjes
 • Vrijwel geen risico op zichtbare littekens
 • Natuurlijk ogend resultaat en dichheid
 • Vrijwel geen tot nauwelijks ongemak tijdens of na de behandeling
 • Plaatselijke verdoving indien gewenst pijnloos.
 • Lange termijn oplossing. De getransplanteerde haren vallen niet meer uit.

Als u kiest voor een FUE Saffier haartransplantatie bij Esteworld leest u hier stap voor stap hoe dit verloopt

 • In het 5* hotel waar u verblijft kunt u in de ochtend nog genieten van een uitgebreid ontbijt buffet.Rond een uur of 8 wordt u opgehaald door onze hostess en een prive chauffeur. U krijgt hier van te voren een schema van.
 • In de haartransplantatie kliniek zullen eerst foto’s worden gemaakt van de huidige haar situatie.
 • De haartransplantatie chirurg zal met u in een uitgebreid gesprek de haarlijn en manier van invulling bepalen.
 • Om het haarnet zichtbaar te maken op het hoofd wordt het haar afgeschoren. Bij de DHI methode of FUE saffier methode zonder scheren hoeft dit niet.
 • Vervolgens gaat u naar de behandelkamer waar de lokale verdoving zal worden gezet (pijnloze verdoving op aanvraag)
 • Uit het donorgebied worden met een micromotor de grafts geoogst, dit is geheel pijnloos. We sorteren zoveel mogelijk op de multi grafts. Dit zijn haarzakjes met meerdere haartjes.
 • De haartransplantatie chirurg zal alle kanaaltjes voor de nieuwe haarzakjes open met de FUE saffier boortjes openen. Dit gebeurt in de juiste diepte, dichtheid en voor u zo best mogelijke en besproken verdeling.
 • Na het openen van de kanaaltjes is er een verzorgde lunch pauze
 • In de tussen tijd zullen de grafts worden geprepareerd
 • Terug in de behandelkamer zullen alle geoogste grafts terug worden gezet in het ontvangstgebied
 • Hierna is de behandeling afgerond en zult u  na de eerste nazorg van de NL HOSTESS Terug naar het hotel worden gebracht.
 • De dagen hierna staan in het teken van de nazorg en nabehandelingen
 • Bij onze Nederlandstalige nazorglijn van het Esteworld kantoor Benelux kunt u met alle vragen terecht.

Toekomst in FUE methode haartransplantatie

Esteworld, als leidinggevende haartransplantatie kliniek, blijft zich doorontwikkelen.
Onze specialisten gebruiken op dit moment overwegend de 0,6 mm saffier boortjes. Hiermee kunnen we hogere dichtheden hanteren. Door de kleinere wondjes zal ook het herstel sneller verlopen.

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van haartransplantatie zijn bij Esteworld al verkrijgbaar. Hiertoe behoren de ACELL stamcel behandeling en het Artas robot systeem. De Acell stamcel is enorm populair in Amerika en wordt bij de betere klinieken uitgevoerd. Esteworld is de enige haartransplantatie kliniek in Europa die is verkozen om deze behandeling uit te mogen voeren. Dit is niet zo gek gezien wij de grootse haartransplantatie kliniek van Europa zijn.

FUE haartransplantatie Informatie
Welke chirurgen voeren deze methode uit?
Alle chirurgen bij Esteworld
Methode bestaat sinds
2003
Aantal uitgevoerde FUE behandelingen
60000+
Wordt bij Esteworld toegepast sinds
2003
Aantal Multigrafst bij FUE methode
Afhankelijk van donor patient, zoveel mogelijk
Tevredenheidsgehalte na 1 behandeling
97%
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor

Fue Haartransplantatie– FAQ

Veelgestelde vragen

De FUT-techniek staat bekend als strip methode, waarbij een reepje huid van het achterhoofd wordt verwijderd. Bij de FUE haartransplantatie methode worden de extractie en implantatie met speciale FUE naalden gedaan. Geen krassen, geen incisies, maar wel natuurlijke resultaten. De FUE-techniek kan zowel manueel als met behulp van een micromotor en een robot plaatsvinden. Er zijn patiënten bij wie zowel handmatige als machinale technieken gebruikt worden. Beide methoden hebben voor- en nadelen. De arts beslist, afhankelijk van uw individuele behoeften welke procedure de voorkeur heeft.
De FUE-techniek staat bekend om de mooie resultaten en natuurlijke effecten. Het is een internationaal bewezen procedure, waarbij moderne apparatuur en medisch gereedschap wordt gebruikt. De herstelperiode verloopt vlot. De FUE-methode is een uitstekende manier om haarverlies met goed resultaat op te lossen. De procedure is minimaal invasief en snijwonden of littekens blijven uit.
De beste kandidaten voor een FUE-haarimplantatie zijn mensen die haarverlies ervaren op de bovenkant van het hoofd of in de buurt van de haarlijn, de kruin en/of de inhammen. Het is belangrijk dat u voldoende haar heeft aan de achterkant van het hoofd. Meer donorhaar betekent dat op de transplantatie plaatsen een hogere haardichtheid wordt bereikt
Het maken van incisies en/of het hechten van de huid is bij deze techniek niet van toepassing. Littekens zijn niet te verwachten. Een en ander hangt af van uw persoonlijke herstelvermogen en de manier waarop u de nazorginstructies opvolgt en toepast.
In alle gevallen wordt het aantal te transplanteren haarzakjes bepaald door uw eigen situatie. Hoe ziet het haarverlies eruit? Hoe is de kwaliteit van het donormateriaal? Welke verwachting heeft u? Iedereen heeft een donorgebied dat uniek is. Een haartransplantatie wordt altijd vooraf gegaan door een uitgebreid consult bij een haarchirurg.
Ja, een enkele keer heeft iemand te weinig donorhaar om een mooi resultaat te bereiken. Als er uitgebreide haaruitval is, waarbij een haarchirurg ziet dat met een transplantatie een onnatuurlijk resultaat wordt bereikt, kan dat tot een negatief behandeladvies leiden. Tijdens het consult op het kantor van Esteworld Benelux kunnen we vrijblijvend deze boordelingen uitvoeren.
Een FUE haartransplantatie kan helaas alleen met uw eigen donormateriaal gedaan worden.
De haarzakjes die op de achterkant van uw hoofd groeien, hebben een unieke structuur die ze ongevoelig maakt voor het DHT-hormoon. Deze eigenschappen blijven tijdens en na de transplantatie behouden, waardoor ze in staat zijn blijvend nieuwe haargroei te produceren.
De haarzakjes die geëxtraheerd worden, groeien in het donorgebied niet terug. Uit een gezonde haarkrans kunnen ongeveer 5.500 grafts getransplanteerd worden. Degenen die een beperkt donorgebied hebben, zijn niet per se ongeschikt voor de ingreep. Beoordeling en advies van een ervaren haarchirurg is nodig. Hiermee voorkomt u een haarkrans waaruit zichtbaar te veel haarzakjes zijn verwijderd.
Het is noodzakelijk om met de haarchirurg en uw (huis)arts te praten over eventueel medicijngebruik rondom de operatie. Het kan zijn dat u een aangepast schema krijgt en/of dat u het gebruik tijdelijk onderbreekt. U krijgt het advies om ruim voor de haartransplantatie te stoppen met roken en dat ook na de ingreep niet te doen.
Na het ontbijt in het hotel brengt de chauffeur van Esteworld u naar de Altunizade kliniek en vindt een persoonlijk consult met de arts plaats. De ingreep wordt met u doorgenomen en afhankelijk van de techniek zal het haar geschoren worden. Een anesthesist verdooft eerst het donorgebied. Vervolgens wordt het afgesproken aantal haarzakjes geëxtraheerd. Tijdens de haartransplantaties zijn er, in overleg met u pauze momenten. Na de lunchpauze begint het implanteren van de haarzakjes in de kale gebieden. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. Als de ingreep erop zit, gaat u terug naar het hotel.
In het donorgebied is scheren noodzakelijk. Dit stelt de arts in staat voldoende kwalitatief hoogwaardig donormateriaal te oogsten. Afhankelijk van de techniek zal ook het overige haar gemillimeterd worden. Bij een haarsparende haartransplantatie blijft het scheren beperkt tot een deel van het donorgebied, zodat de andere haren na de operatie het geschoren gedeelte bedekken.
Nee, voluit sporten doet u pas weer 6 weken na de operatie. Wel is het mogelijk om na 10 tot 14 dagen rustig te wandelen of fietsen. Vermijd contact- en/of watersporten. Transpiratie is ook van invloed op het resultaat.
Na de haartransplantatie neemt u een bad en/of gaat u douchen. Let daarbij op dat u uw hoofdhuid droog houdt. De haarchirurg en onze nazorg bespreekt met u wanneer u de getransplanteerde haren en hoofdhuid voorzichtig mag wassen. Wees de eerste weken voorzichtig en gebruik water dat niet al te warm is. Dep het haar vervolgens droog, zonder dat u daarbij hard wrijft.
Gebruik de medicijnen die zijn voorgeschreven door de haarchirurg en volg de andere nazorginstructies op. Doe het minimaal 10 dagen rustig aan en wacht tot de hoofdhuid is genezen, voordat u inspannende activiteiten verricht. De eerste 6 weken belast u uw hoofd zo weinig mogelijk. Vermijd daarnaast fysiek zware inspanningen en/of stoffige ruimtes.
Bij Esteworld is een haartransplantatie beschikbaar vanaf € 2.500, waarbij tot 4.000 grafts zijn inbegrepen.
Vanaf drie tot vier maanden komt de eerste nieuwe haargroei tot ontwikkeling. Ongeveer 12 maanden na de ingreep wordt het optimale resultaat bereikt.
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk