XL Hair Mesotherapie

Afspraak maken? Neem contact met ons op!
De XL Hair wordt gewoon lokaal in Utrecht op het kantoor van Esteworld Nederland/België uitgevoerd. Wij zijn hiervoor een erkende gecertificeerde kliniek.

Herstel dun geworden haar met xl hair

Heeft u dun en futloos haar waardoor de dichtheid laag lijkt en uw schedel zichtbaar is? Dan is de XL behandeling wellicht wat voor u. Na 6 sessies kunnen we deze haren herstellen zodat uw haar een stuk voller lijkt.  

Plan een afspraak

Wat is een XL Hair booster behandeling?

XL Hair booster, ook wel mesotherapie genoemd, is een behandeling met een injectievloeistof voor de hoofdhuid die de haarfollikels voedt en reactiveert. Het bevat een groot aantal actieve ingrediënten zoals natuurlijk hyaluronzuur aangevuld met een biorevitalisatie vloeistof. Daarnaast bestaat het uit maar liefst 47 actieve ingrediënten zoals groeifactoren (FGF), koperpeptide, antioxidanten, vitaminen, mineralen, peptides, aminozuren en sporenelementen.

XL Hair kan worden gebruikt om dun wordend/dun geworden haar een boost te geven waardoor het volume en de dichtheid toeneemt. Ook wordt mesotherapie vaak gecombineerd met een haartransplantatie omdat het, naast het versterken van het bestaande haar, een sterke en positieve invloed heeft op het getransplanteerde haar. De groei van het getransplanteerde haar zal sneller beginnen en zo zal er sneller een resultaat zichtbaar worden.

Wat doet een XL hair booster behandeling

  • Het is een lokale behandeling die de haarfollikels voedt en stimuleert.
  • Stopt haaruitval en activeert de groei van nieuwe haren
  • Geschikt voor zowel mannen als vrouwen
  • Doet het herstel en de groei na een haartransplantatie doen versnellen

Mesotherapie/XL Hair wordt ingebracht met behulp van kleine en pijnloze micro injecties. Het belangrijke voordeel daarvan is dat het de doorbloeding van de hoofdhuid doet bevorderen. Het is zo dat een slechte doorbloeding is één van de hoofdoorzaken is van haaruitval. Samen met de voedende ingrediënten in XL Hair worden de haarzakjes optimaal gestimuleerd en geactiveerd. Haarfollikels worden hierdoor weer gezond en zorgen dat het geproduceerde haartje weer optimaal zal groeien.

Advies en behandelplan

Allereerst wordt er gedurende een consult gekeken of men in aanmerking komt voor een behandeling en of het gewenste resultaat met XL Hair te realiseren is. Gedurende het consult zal samen met u worden gekeken hoe we het maximale uit de situatie kunnen halen. Als trichologie (haar) expert zullen wij ook kijken en adviseren in andere aanvullende manieren om zo tot een maximaal resultaat te komen. Consistentie is enorm belangrijk voor gezond en mooi haar. Daarom is het belangrijk om goed aan het geadviseerde behandelplan te houden.

Plan een afspraak

Belangrijk om vooraf rekening mee te houden:

Deze behandeling vraagt geduld. De meeste mensen ervaren na 4 of 5 behandelingen dat het haar stopt met uitvallen. Na 6 tot 9 weken zijn er vaak wat lichte zachte haartjes zichtbaar. En dat is een goed teken.

Pas na 6 maanden wordt er pas echt resultaat waargenomen en kunnen we beoordelen hoeveel nieuwe haargroei er daadwerkelijk is ontstaan. Het kost tijd voordat nieuw geproduceerde haren zijn uitgegroeid en zichtbaar worden.

Behandeling:

Op de dag van de behandeling wast men zijn of haar haar vooraf goed met shampoo. Na de behandeling mag je die dag je haar niet meer wassen en ook geen haarproducten gebruiken. Dit mag de volgende dag wel weer. Gedurende de behandeling kunt u een lichte druk, tinteling of prikkeling ervaren. Het is pijnloos, echter kunnen sommige plekjes wel wat gevoelig zijn. De behandeling duurt ca. 20 minuten.

Na de behandeling:

Uw huid kan er wat rood uitzien na een behandeling. Dit trekt na enkele uren weer weg. Verder adviseren we u om uw haar tijdens de kuur niet te verven. Dit kan een negatieve invloed hebben op de haarfollikels en daarmee de werking van de XL Hair toen remmen.

Uit hoeveel behandelingen bestaat een mesotherapie kuur?
Het is afhankelijk van het doel van de XL Hair kuur; is het om het bestaande haar te doen versterken of om het groeiproces van het getransplanteerde haar te doen versnellen?

De reguliere kuur:

Voor mannen bestaat een kuur doorgaans uit 6 sessies. Bij vrouwen bestaat een kuur doorgaans uit 8 sessies mesotherapie. Dit kan in overleg de behandelaar afwijken. De eerste 4 behandelingen dienen wekelijks plaats te vinden. Daarna met een interval van 2-4 weken. Om het behaalde resultaat te onderhouden dient men na een kuur eens in de zoveel tijd een onderhoudsbehandeling te doen.

In combinatie met een haartransplantatie:

Om het groeiproces van de getransplanteerde follikels te doen versnellen adviseren wij om 3 keer XL Hair te doen NA de haartransplantatie en eventueel 1 keer voor. Deze behandeling voorafgaande aan de behandeling zal het de huid en de haarfollikels voorbereiden op de behandeling. Een maand na de haartransplantatie start u met de eerste XL Hair sessie ter ondersteuning van het groeiproces. Dit herhaalt u op maand 3 en op maand 5. Daarna kan men de mesotherapie inzetten als een normale kuur.

Er zijn verschillende oorzaken van haaruitval (alopecia). Alopecia androgenetica (mannelijke kaalheid) en alopecia areata (genetische vorm, komt vooral bij vrouwen en kinderen voor) zijn voorbeelden van alopecia waarbij de haarzakjes (follikels) nog niet verlittekend zijn. Bij deze vormen van alopecia heeft XL Hair de grootste succeskansen (zolang er nog haarfollikels aanwezig zijn en er geen duidelijke andere oorzaken voor de haaruitval zijn, zoals onderliggend lijden of medicijngebruik)

Uw behandelaar bepaalt of u een geschikt kandidaat bent. Wanneer een van de onderstaande dingen op u van toepassing is, is een XL Hair behandeling helaas (nog) niet geschikt:

  • Als u allergisch bent voor een van de bestanddelen.
  • Als u wondjes, een huidziekte of een infectie heeft. Bijvoorbeeld een koortslip (herpesinfectie) of een streptokokkeninfectie.
  • Als u een verlittekende vorm van alopecia heeft.
  • Als u behandeld wordt met immunosuppressiva of corticosteroïden,
  • Wanneer men een auto-immuunziekte, diabetes type 1, acute reumatoïde artritis, aanhoudende angina pectoris of endocarditis heeft.

Plan een afspraak


 

Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor

XL Hair booster

Veelgestelde vragen

XL Hair booster is een behandeling die haarverlies afremt en de haargroei stimuleert. De werkzame stoffen verbeteren de doorbloeding van de hoofdhuid en voorzien de haarzakjes van gezonde voedingsstoffen. De behandeling wordt gebruikt bij het behandelen van alopecia androgenetica, alopecia areata en andere vormen van haaruitval zonder littekenvorming.
De unieke samenstelling van de ingrediënten zorgt ervoor dat de haarzakjes direct en voldoende voedingsstoffen krijgen. In combinatie met een verbeterde doorbloeding zorgt XL Hair voor de gezondheid van uw hoofdhuid en het stimuleren van haargroei.
XL Hair is een vorm van mesotherapie. De specialist gebruikt een mesogun of bedient de naald handmatig, om de XL Hair vloeistof in de bovenste hoofdhuidlaag te injecteren. De naalden zijn kort en fijn, zodat u het aanprikken van de huid nauwelijks voelt.
De XL Hair booster is een preparaat dat bestaat uit een geselecteerde samenwerking van meer dan 50 actieve stoffen. Naast vitamines A, B3, B8, B9, B12, E en vetzuren zoals linolzuur zijn ook antioxidanten, peptiden, plantenextracten en micro-elementen aan het product toegevoegd.
Mesotherapie is geschikt voor het behandelen van overmatig haarverlies, beschadigd en broos haar. Indicaties zijn ook genetische gevoeligheid voor haarverlies en telogeen effluvium. XL Hair is ook een behandelmethode om de conditie van het haar en de gezondheid van de hoofdhuid te verbeteren. De behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar.
XL Hair is niet geschikt voor mensen met een auto-immuunaandoening, zwangere vrouwen en mensen die een behandeling tegen kanker ondergaan. Ook als u last heeft van actieve huidontstekingen, diabetes en/of bloedverdunners gebruikt kan een specialist een behandeling afwijzen. Vraag altijd eerst aan uw huisarts of specialist of en hoe mesotherapie een belemmering vorm voor uw gezondheid.
Anesthesie of verdoving is meestal niet nodig, omdat de naaldjes kort en fijn zijn. De behandeling wordt met een mesogun gedaan. De specialist brengt op de probleemgebieden een reeks micro-injecties aan. Het aanprikken van de huid is vrijwel pijnloos. Mensen met een lage pijngrens kunnen de huid vooraf met een verdovende crème behandelen.
Een behandelsessie duurt 15 tot 30 minuten, afhankelijk van het behandelgebied. Het aantal injecties hangt af van de gezondheid van uw hoofdhuid, de gevoeligheid van uw haar en de reactie van uw lichaam op de injecties. De eerste behandelsessie vinden wekelijks plaats. Vanaf de 4e tot 5e sessie neemt de tussenliggende tijd toe. Een volledige behandeling duurt gemiddeld 4 maanden.
Na een XL Hair booster sessie maakt u de eerste dagen geen gebruik van sauna of solarium. Ook is het wassen van uw hoofdhuid en haar na een sessie niet toegestaan. Wees voorzichtig met het overmatig aanraken van de hoofdhuid, masseer en/of wrijf niet over de behandelde plaatsen. Het is niet nodig om vrij te nemen van uw werk.
De eerste verbeteringen en veranderingen worden zichtbaar vanaf de 4e behandelsessie. Uw haar wordt steviger en de hoofdhuid gezonder. Haaruitval vermindert en de structuur van de nieuwe haargroei verbetert. Daarnaast is er ook een verbeterde doorbloeding in de hoofdhuidweefsels.
Nee, de beste resultaten van XL Hair worden gezien tijdens en na een behandelkuur van 6 tot 8 behandelingen.
XL Hair en/of mesotherapie zijn behandelingen met variërende resultaten. Niet iedereen ziet resultaat en om de bereikte verbeteringen te behouden, heeft u jaarlijks 1 à 2 vervolgbehandelingen nodig.
De behandelingen kan bijwerkingen veroorzaken, hoewel minimaal en niet bij iedereen. Na een sessie kunt u tijdelijke ongemakken, zoals roodheid, zwellingen of kleine blauwe plekken bij de injectieplaatsen ervaren. Deze bijwerkingen nemen binnen enkele uren af. Blauwe plekken houden een paar dagen aan.
De prijzen en behandelmogelijkheden voor een XL Hair booster behandeling variëren. U kunt XL Hair booster voor en na een haartransplantatie laten toepassen voor € 450. Daarnaast is er de mogelijkheid om een XL Hair booster kuur van 6 behandelsessies voor € 750 of 8 behandelsessies voor € 900 te laten doen.
Nee, XL Hair is een cosmetische behandeling die door zorgverzekeraars niet vergoed wordt.
Eerst vindt een uitgebreid gesprek met een specialist plaats. Deze vraagt naar uw gezondheid, medische achtergrond, medicijngebruik en eventueel chronische aandoeningen waar u mee bekend bent. De hoofdhuid en het haarverlies worden bekeken en u kunt vertellen wat u precies van een behandeling verwacht. Op basis van het gesprek en uw geschiktheid voor de XL Hair booster krijgt u een behandeladvies.
XL Hair booster is een behandeling waarbij u niet direct verbetering of verandering in de haargroei ziet. Het duurt gemiddeld 4 tot 5 behandelingen, voordat u resultaten ziet. Iedereen reageert op eigen manier op XL Hair.
XL Hair stimuleert onder andere de doorbloeding in de hoofdhuid, waardoor de haarzakjes beter gezonde voedingsstoffen ontvangen. Dit leidt tot een verbeterde haargroei. De behandeling heeft effect op de aanwezige en soms inactieve haarzakjes. Op plaatsen waar de haarzakjes verloren zijn gegaan zal geen nieuwe haargroei ontstaan.
Ja, zolang u de behandeling laat toepassen door een ervaren specialist in een hygiënische omgeving is XL Hair veilig. De vloeistof bevat geen schadelijke stoffen. In het consult heeft u met de specialist gesproken over allergieën, zodat een allergische reactie op de behandeling is uitgesloten.
Nee, een XL Hair booster sessie duurt niet langer dan 30 minuten en kan tussen uw werkzaamheden door plaatsvinden. Gewone activiteiten kunt u na de sessie gewoon verrichten.
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk