De verschillen tussen FUE Saffier, FUE CT en andere FUE-methode

Afspraak maken? Neem contact met ons op!

De verschillen tussen FUE Saffier, FUE CT en andere FUE-methode

FUE staat voor ‘Follicular Unit Extraction’, de behandelmethode waarbij elk haarzakje individueel wordt verplaatst. Dus de behandelmethode is bij elke aanbieder hetzelfde die ‘FUE’ uitvoert. Doorgaans wordt er bij de toevoeging achter de FUE-, aangegeven welk materiaal hiervoor wordt gebruikt voor het openen van de kanaaltjes. Zo is de FUE-saffier de verfijndste, nieuwste en meest gebruikte methode zoals toegepast bij Esteworld. Echter zien wij een trend ontstaan waarbij er toevoegingen worden gedaan aan de FUE- om de schijn van een unieke methode te doen hooghouden. Maar zo doen deze toevoegingen enkel omschrijven welke nabehandelingen er worden toegepast om haartransplantatie uitgevoerd met FUE te doen ondersteunen in het herstelproces. Maar de behandeling zelf is niet uniek zoals men dat doet overkomen. 

Dus stel daarom altijd de juiste vragen:

Waarom kunnen enkel specifieke partijen haarzakjes pakken met meerdere haartjes? Het is toch mijn unieke donor?:

  • Iedere kliniek zal de beste grafts met de meeste haartjes selecteren en gebruiken. Dus als een partij claimt dat zij de enige zijn die dit kan; snel omdraaien. Het is de ervaring van een chirurg en het behandelteam wat maakt dat dit tot een zo mooi mogelijk resultaat zal komen. Maar de grafts waarmee gewerkt moeten worden is donor afhankelijk, niet kliniek afhankelijk.

Wat is het verschil tussen nabehandelingen? Is dat niet allemaal hetzelfde in een ander jasje? 

  • Het is allemaal hetzelfde, namelijk een vorm van mesotherapy. Ook bij Esteworld adviseren wij ook mesotherapie om het herstelproces te ondersteunen. Stimulatie is altijd goed, echter zullen wij niet claimen dat het niet kan slagen zonder deze behandelingen. Mesotherapie wordt onder meerdere namen aangeboden maar komt altijd op hetzelfde neer. 

Bestaat er echt een 'geheim' ingrediënt zoals sommige partijen claimen waardoor hun behandelingen succesvoller zouden zijn? 

  • Natuurlijk niet. Het is zelfs zo dat de samenstelling openbaar MOET zijn. Je laat je toch niet iets in je hoofd spuiten zonder dat je weet wat het is? De XLhair mesotherapy die wij gebruiken staat keurig geregistreerd als CE Class III injectable door Skintechpharma, de leverancier. Check dit altijd.

Hoe kan je weten dat een product of behandeling echt werkt of is wat het zegt? 

  • Vraag altijd om de officiële certificeringen en zoek naar onafhankelijke onderzoeken. Als een behandeling uitvoerig getest is, zoals de ACELL-stamcelbehandeling of XL-Hair mesotherapie, dan moeten deze officieel getoetst en goedgekeurd worden, zullen deze breed worden uitgevoerd en moet deze zijn geregistreerd. Dit is openbare informatie. En let goed op de betrouwbaarheid van een onderzoek. Deze toetsingen moeten door controlerende instellingen zijn uitgevoerd en niet door het bedrijf met commercieel belang zelf.

FUE-saffier ten opzichte van andere FUE-methoden

FUE is FUE. FUE staat voor niets meer dan het feit dat enkele graft individueel wordt verplaatst, anders dan met stroken tegelijkertijd zoals vroeger bij FUT. De behandeling zelf wordt hetzelfde uitgevoerd. Dus het is de behandelende chirurg met zijn team die onderscheidend is in het resultaat samen met de materiaalkeuze. Waar de traditionele FUE vroeger met ronde boortjes van chirurgisch staal werd gedaan, heeft dit plaats gemaakt voor flinterdunne mesjes van saffier en soms zelfs diamant. Saffier is zo sterk, dat de mesjes niet meer rondgemaakt hoeven te worden ter versteviging en daarmee plat kunnen zijn zonder af te breken.

Maar het donor is altijd lijdend. Het donorgebied moet wel zulke hoge en verfijnde dichtheden kunnen leveren. En met een matig donor kan ook de beste chirurg ter wereld niet meer dan een matig resultaat behalen. Dus laat je niet gek praten dat bepaalde FUE- methoden beter zijn en voor meer haar of betere doorkomst gaan zorgen. De donor is lijdend, de chirurg met zijn behandelteam zijn cruciaal, maar FUE is FUE.

Na de haartransplantatie volgt natuurlijk het hersteltraject. Dit is een cruciale periode voor het herstel. In principe is het heel simpel; laat het lichaam in alle rust zijn herstellende werk uitvoeren. Wees voorzichtig en belast het in het begin niet tot zo weinig mogelijk. Wanneer er geen onderliggende problemen zijn, denk aan huidissues of andere gezondheidsproblemen, dan zal het lichaam uitstekend in staat zijn om op eigen kracht te herstellen en mooie nieuwe haartjes te produceren. Echter kunnen we de natuur een handje hierbij helpen.

Allereerst een gezonde levensstijl doet al een hoop. Geef het lichaam de kans om zich te focussen op wondherstel en niet op het overcompenseren van een ongezonde levensstijl. Ondersteun het met een goed vitaminesupplement. Daarnaast worden producten tegen verdere aantasting en ter stimulatie van de doorbloeding ook sterk geadviseerd. Dit om het proces te doen versnellen en te ondersteunen in het behoud van bestaand haar en verdere kaalheid te voorkomen. De combinatie van ondersteunende, stimulerende en beschermende producten zijn key tot een mooi en succesvol lange termijn resultaat. Echter zal het technische gedeelte van de haartransplantatie hier niet door veranderen.

Dus wees voorzichtig met wat je aanneemt voor waarheid. Door het snelgroeiende aanbod in haartransplantaties in Turkije is het moeilijk om je te onderscheiden. Voor marketing doeleinden worden zo ook vaak misleidende claims gemaakt om op te vallen. En zo worden mogelijk behandelmethodes neergezet als uniek, terwijl de behandeling zelf niet uniek is. Dit zit hem vaak in de (na)behandelingen rondom de haartransplantatie zelf.

FUE gecombineerd met ACELL ?

De FUE-methode heeft als doel je huidige kaalheid op te lossen maar het doet niks aan de bestaande dun geworden haren op u hoofd. Deze haren vormen de basis van het totaalresultaat en zijn daarmee cruciaal. Zwakke haren worden zelfs door een gemiddeld/lage aantasting toch verder verzwakt. Bij Esteworld bieden wij optioneel de ACELL-stamcelbehandeling aan. Deze wordt ingezet om zwak geworden haar te doen herstellen. Dit heeft verder geen invloed op de haartransplantatie zelf. Echter zal het bij mensen die nog veel bestaand haar hebben, wat een grote bijdrage levert aan de totale coupe, een mooie bijdrage leveren. En zo de kans op verdere kaalheid doen verkleinen. Echter doet een ACELL-stamcel behandeling enkel herstellen, niet beschermen van verdere aantasting.

De ACELL-stamcel behandeling heeft al ruim 10 jaar de FDA-goedkeuring (strengst mogelijk medische certificering) en in Amerika zijn er veel vooraanstaande haartransplantatie klinieken waar u al sinds 2008 terecht kunt voor deze behandeling. De ACELL is gecertificeerd en heeft een breed draagvlak. ACELL-stamcel is dus helemaal niet nieuw en heeft zijn werking al lang bewezen, ACELL is een Cellulaire Matrix die geïnjecteerd wordt over de gehele bovenkant van het hoofd daar waar de haren dun en zichtbaar aangetast zijn door DHT (dihydro-testosteron). Omdat de Acell een FDA certificering heeft en geen Europese zie je het dus niet op de Europese markt.

Door deze DHT-aantasting kunnen de haarzakjes geen dikke sterke haren meer maken wat een versnelde haaruitval tot gevolg heeft. ACELL-stamcel hersteld binnen 6 maanden de haarzakjes waarna deze weer dik en sterk haar kunnen maken. In combinatie met de haartransplantatie zal dit dus zorgen voor het best haalbare resultaat. De haartransplantatie brengt de dichtheid omhoog (lost de kaalheid op) en de ACELL-stamcel maakt het dunne haar weer dik!

Indien u enkel dun of verzwakt haar heeft zou u dus ook alleen voor een ACELL stamcel behandeling naar de kliniek kunnen gaan.

Let op, ACELL hersteld de DHT-schade aan de haarzakjes maar doet niets aan de aantasting zelf. Hier zijn weer andere oplossingen voor inzetbaar om dit tegen te gaan. Tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult kunnen wij alles rustig aan u toelichten.

Onze professionals
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk