Wat is een haartransplantatie

Vragen over dit onderwerp?
Vraag het aan Hidde en Margo
Offerte aanvragen Hidde en Margo
Afspraak maken? Neem contact met ons op!

Een haartransplantatie in Turkije bij Esteworld is dé oplossing voor haarverlies. Het helpt u weer om controle te nemen over uw uiterlijk, er jonger uit te zien en het verhoogd uw zelfvertrouwen. Een haartransplantatie biedt een permanente oplossing om uw uitgevallen haar te herstellen.

Bij een haartransplantatie worden uw eigen gezonde haarzakjes, die niet vatbaar zijn voor haaruitval, gebruikt. Deze bevinden zich aan de achterkant van uw hoofd, de donor krans. Wij zullen deze vervolgens verplaatsen naar de plek waar kaalheid optreed. Een aantal maanden na de haartransplantatie zullen deze haarzakjes nieuwe haren gaan produceren waardoor uw kale plekken verdwijnen.

Een haartransplantatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Tijdens het zetten van deze verdoving krijgt u een roesje waardoor u de verdovingen niet voelt. Dit in combinatie met de professionaliteit van het team maakt dat patiënten de haartransplantatie als vrijwel pijnloos ervaren. Door de pijnstillers en de antibiotica zal ook de herstelperiode comfortabel verlopen.  Esteworld is al vanaf 2003 specialist in haartransplantatie in Turkije. Wij hebben alles dat met haartransplantatie te maken heeft onder 1 dak, waaronder een anesthesist. Zodoende mogen wij deze roesjes toepassen. In Nederland of Belgie ziet u dit niet veel omdat er simpelweg geen anesthesist aanwezig is en u toch de vervelende prikken zult voelen.

PRP behandeling

Esteworld voert bij elke haartransplantatie een PRP behandeling uit. Een PRP behandeling heeft een zeer gunstig effect op de genezing van de wondjes na de haartransplantatie. Na gemiddeld 7 tot 10 dagen zult u niks meer van de behandeling zien. Bij een PRP behandeling neemt men een buisje bloed welke vervolgens in een centrifuge wordt geplaatst. Hierdoor vermenigvuldigen de rode bloedplaatjes zich. Dit zal vervolgens zorgen voor een snellere bloedstolling, waardoor de haarzakjes sneller vast zitten en daarmee een snellere genezing van de haartransplantatie.

Onze professionals
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor

Wat is een haartransplantatie?

Veelgestelde vragen

Factoren die van invloed zijn op een succesvolle haartransplantatie, zijn onder andere de haarkliniek waar de ingreep plaatsvindt. De kennis en ervaring van de haarchirurg en uw verwachting van de ingreep zijn eveneens van belang. Resultaten variëren en het opvolgen van de nazorginstructies is belangrijk. Doe vooraf onderzoek naar de behandelmogelijkheden en de resultaten van de verschillende technieken.
De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving in het donorgebied en de ontvangstgebieden gedaan. Het geven van de verdovingsinjecties is gevoelig. Van de ingreep zelf voelt u nauwelijks iets. Lichte tot milde napijn is mogelijk als de verdovingen zijn uitgewerkt.
Erfelijke kaalheid, alopecia androgenetica, is te behandelen met een haartransplantatie. Om een mooi resultaat te behalen, onderneemt u bij voorkeur op tijd actie. Wacht niet te lang met het raadplegen van een haarchirurg. Als uw gezondheid dat toelaat en u onbekend bent met auto-immuunaandoeningen, diabetes en/of haar- en vaatklachten is een haartransplantatie een mogelijke oplossing.
Wanneer geëxtraheerde haarzakjes verkeerd behandeld worden, drogen ze uit. Dit kan leiden tot verlies van het haarzakje en het uitblijven van nieuwe haargroei. De resultaten vallen tegen als iemand die een alternatief behandeladvies heeft gekregen toch een haartransplantatie laat toepassen. Niet iedereen is een geschikte kandidaat. Daarnaast kan het resultaat ook tegenvallen als u een te hoge verwachting van de ingreep heeft of de nazorg niet goed naleeft.
Het is niet vreemd om drie tot vier weken na de operatie haarverlies te zien. De getransplanteerde haren vallen uit, terwijl de haarzakjes in de rustfase gaan. Veel mensen zien vanaf drie tot vier maanden na de haartransplantatie nieuwe haargroei ontstaan.
Na de operatie is uw hoofdhuid gevoelig. Om het risico op infecties te vermijden, krijgt u antibiotica en ontstekingsremmers voorgeschreven. Gebruik de medicatie volgens voorschrift. Bij napijn is het gebruik van een pijnstiller toegestaan.
Haartransplantaties worden bijna uitsluitend toegepast bij alopecia androgenetica.
Het doel van een haartransplantatie is het verplaatsen van gezonde haarzakjes uit het donorgebied, naar plaatsen op het hoofd waar u last heeft van haarverlies. Op de transplantatie gebieden komt blijvend nieuwe haargroei tot ontwikkeling.
Haarzakjes die succesvol getransplanteerd worden, blijven nieuwe haren produceren. De grafts die afkomstig zijn uit uw haarkrans hebben een unieke eigenschappen, waardoor ze ongevoelig zijn voor het hormoon DHT dat erfelijke kaalheid veroorzaakt. Deze structuur blijft ook na de ingreep behouden.
Een haarimplantatie is een ingreep die gemiddeld 6 tot 9 uur duurt. De haarchirurg deelt de ingreep in, waarbij het eerste deel bestaat uit het oogsten van het afgesproken aantal haarzakjes. Na de middag worden de haarzakjes geïmplanteerd. Verspreid over de dag zijn er pauze momenten.
Met de vaardigheid en ervaring van de haarchirurg, gecombineerd met hoogwaardige technologie zijn de resultaten natuurlijk. Afhankelijk van de omvang van de ingreep, lijkt het alsof u geen haarverlies heeft meegemaakt.
De omvang van de operatie wordt met u besproken tijdens het consult. Tijdens de ingreep worden gemiddeld 1.500 tot 4.500 haarzakjes verplaatst. De haarchirurg verdeelt het aantal grafts evenredig over de transplantatie plaatsen, zodat een natuurlijke haargroei ontstaat.
Bij Esteworld wordt een FUE saffier haartransplantatie al vanaf € 2.500 aangeboden. De prijs is inclusief 3 hotelovernachtingen in Istanbul, een PRP behandeling, transfers, Nederlandse begeleiding, medicatie, haarverzorgingsproducten en nazorg tot en met het eindresultaat.
Een haarchirurg neemt de verschillende technieken met u door en onderzoekt uw hoofdhuid en het haarverlies. In overleg wordt een techniek gekozen, waarvan de haarchirurg weet dat deze in uw situatie de beste resultaten oplevert.
Na de ingreep vallen de getransplanteerde haren eerst uit, gaan de haarzakjes in de rustfase en duurt een paar maanden voordat nieuwe haren beginnen te groeien. Drie tot vier maanden na de haartransplantatie valt nieuwe haargroei te verwachten. Het eindresultaat is na negen tot twaalf maanden bereikt.
De hoofdhuid is eerst licht gezwollen met rode en blauwe verkleuringen. Het duurt 7 tot 10 dagen, voordat de huid is genezen. Het genezen gaat samen met de vorming van korstjes. Krab de korstjes niet los. Open wondjes hebben een grotere kans op ontstekingen en littekenvorming. Gebruik de medicatie en verzorgingsproducten volgens voorschrift. Doe het de eerste weken rustig aan. Zware lichamelijke inspanningen en (contact)sporten doet u tot zes weken na de haartransplantatie niet. In overleg met de haarchirurg kunt u uw normale dagelijkse werkzaamheden hervatten.
Zorgverzekeraars zien de haartransplantatie als cosmetische ingreep zonder medische noodzaak. Psychisch lijden is geen reden voor een medische indicatie. Haarverlies als gevolg van een ongeluk of brandwonden komt wel voor een vergoeding in aanmerking. De meeste mensen betalen de kosten uit eigen middelen.
De uurlonen voor artsen, assistenten en kliniekmedewerkers zijn in Turkije lager dan in Nederland. Datzelfde geldt voor de kosten die een kliniek maandelijks uitgeeft om zich te vestigen. Dat lagere behandeltarief doet geen afbreuk aan de kwaliteit die wordt geleverd. De haarchirurgen van Esteworld passen de nieuwste technieken toe en werken met moderne apparatuur.
Er is geen ideale haartransplantatie leeftijd. Haarchirurgen adviseren om de ingreep niet voor uw 25e levensjaar te ondergaan. Mannen vanaf halverwege de 30 hebben doorgaans een goed zichtbaar patroon van haarverlies. De arts kan op basis van deze factoren de juiste behandeling bepalen en een techniek voorstellen.
De noodzaak van wel of niet scheren bespreekt u met de haarchirurg. Vrouwen hebben een voorkeur voor een haar besparende ingreep, terwijl mannen minder moeite hebben met het afscheren van het haar.
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk