Kaalworden is de grootste onzekerheid

Vragen over dit onderwerp?
Vraag het aan Hidde en Margo
Offerte aanvragen Hidde en Margo
Afspraak maken? Neem contact met ons op!
Rutger Vlaming, bekend van het tv programma "The Bachelor", zijn haarlijn trekt naar achter en achterop wordt het haar steeds dunner. We hebben bij Rutger de haarlijn ingevuld met o.6 saffier methode, hiermee kunnen de hoogste dichtheden behaald worden. Door de zeer fijne boortjes hebben we ook zijn kruin en boven zone kunnen invullen met maar liefst 3000 grafts. Het haaruitval stop niet bij een haartransplantatie, om het dun geworden haar sterk te maken is er een acell toegepast. Om te zorgen dat het haar zo min mogelijk op nieuw wordt aangetast is er een uitgebreid producten plan overlegd met Rutger Lees ervaring

Haartransplantatie Turkije ervaring van Rutger Vlaming @rutgervlaming

Het wordt steeds meer een gewone zaak, toch zal het altijd een gevoelig onderwerp voor mannen blijven. Kaal worden is denk ik de grootste onzekerheid bij een man. Nu had ik geen sterk terugtrekkende haarlijn, maar wel al de inhammen. Iets wat eigenlijk elke man wel heeft, de een wat meer dan de ander. Het heeft bij mij ook wel even geduurd voor ik eraan dacht om het te gaan doen. Je hoort het steeds vaker, meer jongens die ik kende hadden het gedaan. Je begint met een beetje inlezen en rondvragen. Mensen in mijn omgeving snapte ook niet echt waarom ik het zou willen doen. Als ik mijn haar heel kort had viel het ook niet zo op, dan valt mijn haar naar voren. Dan zie je het niet zo heel erg, dan valt het er precies overheen. Zodra ik mijn haar liet groeien, viel het steeds meer op. Naar mate het langer werd, zag je dat ook mijn kruin een beetje dunner werd. Kortom, ik had voor mijn gevoel niet echt meer de optie om mijn haar te laten groeien. Ik draag vaak mijn haar kort, maar wilde wel de optie hebben om het te laten groeien.

Met die gedachte ben ik me gaan “verdiepen” in haartransplantatie op de inhammen. In eerste instantie doe je dat voor jezelf, niemand hoeft dat te weten. Ik ben met een aantal klinieken in contact geweest. Zowel de klinieken in Turkije als die in Nederland. Enorm veel verschil in prijs en advies, heel lastig om daar iets wijzer uit te worden. Na een tip van een vriend, ben ik in contact gekomen met Esteworld. Hij en zijn huisgenoot hadden de haartransplantatie daar ook laten doen en waren erg goed te spreken. Tevens kon ik gelijk ook het levende bewijs van het haartransplantatie resultaat aanschouwen. Ik was daar vooral erg enthousiast over, een enorm verschil met daarvoor.

Esteworld Benelux kwam gelijk heel professioneel over. Gelijk antwoord op de vragen, volgde goed op in het voortraject, je kreeg gelijk een heel vertrouwd gevoel. Hidde en Margot doen de consulten en beide hebben persoonlijke ervaring uit de praktijk met wat er in Istanbul gebeurd. De uitleg was perfect en heel eerlijk.

Na enige twijfel van mijn kant toch de knoop doorgehakt om het te gaan doen. Ik kan wel wacht tot ik nog kaler word, maar nu kon ik er nog wat aan doen. Want de verzorging die je je haar geeft in het vervolg, is ook voor behoudt van je huidige haren. Grappige is eigenlijk dat veel voorkomen had kunnen worden als ik eerder wist wat ik nu weet.

Toen ik eenmaal besloten had, werd ik gelijk aan de hand meegenomen door de hele procedure. Je krijg gelijk alle informatie, ook uit Istanbul. Het voelde gelijk als een goede beslissing. Ticket geboekt en 6 November was het dan zover. Ik had de documentatie niet zo goed gelezen, dus ik was blij dat Hidde mij er nog even op attendeerde. Ik moest nog wel even een visum halen, gelukkig binnen een uurtje geregeld.

Vlucht was fantastisch, Turkisch Airlines had perfecte service. Eenmaal aangekomen in Turkije werd ik opgewacht door een van de hostess/chauffeurs. Ik was niet de enige die hij oppikte, nog twee andere Nederlanders hadden dezelfde haartransplantatie plannen. We raakte gelijk aan de praat, was misschien toch wel een beetje zenuwachtig. Mooie is dat zij in hetzelfde schuitje zaten, dus dat schept wel gelijk een band.

Bij het hotel aangekomen gelijk mijn kamer opgezocht. Het was al laat en de volgende ochtend werden we om 07:15 opgehaald. In de ochtend uitgebreid ontbeten, ik wist niet wanneer ik de volgende maaltijd kon eten, dus dan maar een flinke bodem leggen. We werden netjes weer opgehaald door dezelfde meneer als de avond daarvoor. Ik was weer met dezelfde twee Nederlandse heren, toch wel fijn.

Aangekomen bij Esteworld werden werden we ontvangen door een Nederlandssprekende dame. Altijd prettig als je in zo een situatie in je eigen taal geholpen/begeleid wordt. Ze vertelde ons hoe de dag eruit ging zien en wat we konden verwachten. Ook gaf ze aan dat het begin wellicht wat rommelig zou voelen, maar dat het al snel in een stroomlijn zou vervolgen. Klopt, het was een beetje rommelig, maar op het moment dat je naar je eigen behandelkamer ging, was het heerlijk rustig. Je wordt geholpen door een heel team. Er is 1 hoofddokter en 3 helpende verplegers die ieder een eigen taak hebben. Niet iedere dokter sprak Engels, maar ze waren stuk voor stuk heel aardig. Uiteraard kwam mijn begeleider ook steeds langs om te checken hoe het ging. Ze legde dan gelijk even uit wat ze gedaan hadden, aan het doen waren en wat ze nog gingen doen.

Het is eigenlijk een ingreep van niks. Tussendoor krijg je nog een heerlijke lunch. Daarna zetten ze de crafts erin, mooi verband erom en je mag dezelfde dag weer terug naar het hotel.

De volgende dag een heerlijke rustdag. Slapen was nog wel even lastig, ik slaap op mijn buik en dat mocht dus niet. Ik had hier vooraf al over gevraagd, Hidde gaf mij de tip om zo een nek kussentje te kopen. Op de dag van de behandeling had ik ook nog twee jongens uit Canada ontmoet, één daarvan had slaappillen. Ik moet zeggen dat dit wel echt een uitkomst was. Ik heb de eerste nacht heerlijk rustig knock-out op mijn nekkussen gelegen.

De dag na de rustdag werden we weer opgehaald om naar Esteworld te gaan. Hier haalde ze het verband van het donor gebied, ze checkte of alles goed was gegaan, om vervolgens mijn hoofd te spoelen. Als afsluiter moest ik aanschuiven bij de dokter die mij alle informatie gaf over wat ik wel en niet mocht of kon doen.

Vervolgens werd ik weer netjes naar het vliegveld gebracht om vanuit het mooie Istanbul naar huis te vliegen.

Hier stopte de service van Esteworld niet. Zowel uit Turkije en Nederland zitten ze er bovenop, om ervoor te zorgen dat het resultaat optimaal is. Men geeft je alles wat nodig is om je in goede banen te lijden voor wat betreft de nazorg. Uiteindelijk moet je het zelf goed verzorgen, maar het was wel heel fijn om daarbij geholpen te worden.

Al met al een hele goede ervaring en ik zou Esteworld zeker aanraden, wat een topservice!

Ervaring
Type ervaring
Bekende personen, Eindresultaat, Video ervaringen
Land van afkomst
Nederland
Leeftijd
30 tot 35 jaar
Geslacht
Man
Type behandeling
Haartransplantatie en Acell
Grafts
2500 tot 3000 grafts
Bekend van
TV programma
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk