Wat is kaalheid?

Vragen over dit onderwerp?
Vraag het aan Hidde en Margo
Offerte aanvragen Hidde en Margo
Afspraak maken? Neem contact met ons op!

Kaalheid bij mannen en vrouwen

Kaalheid en haaruitval komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor als gevolg van hormonale veranderingen of genetische gevoeligheid. Daarnaast kunnen ook traumatische ervaringen, brandwonden en verschillende huidaandoeningen leiden tot haaruitval. De meest voorkomende vorm van haaruitval is het mannelijke patroon: de ‘Alopecia Androgenetica’. Alopecia Androgenetica begint meestal bij mannen met het terugtrekken van de haarlijn. Later kan dit overgaan naar de kruin. De zijkanten en de achterkant van het hoofd zijn echter niet gevoelig voor haaruitval. Dit gebied wordt ook wel de ‘eeuwige krans’ genoemd. Gelukkig is dit verlies van haar is niet onomkeerbaar. Een haartransplantatie is een pijnloze en comfortabele manier om weer te genieten van een volle bos haar.

Stopt kaalheid met een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een goede oplossing om kaalheid te herstellen. Echter stopt haaruitval na een haartransplantatie niet. De getransplanteerde haren zullen niet meer uitvallen omdat deze uit ‘de eeuwige krans’ komen. De rest van het haar helaas wel. In het behandelplan zal er zoveel mogelijk rekening worden gehouden met uw toekomst. Zo zullen wij tussen de bestaande haren werken om verdere kaalheid op te vangen en zo de dichtheid optimaal te krijgen. Zo zullen de nog aanwezige haren meehelpen aan het resultaat van de haartransplantatie. Het is daarom aan te raden zoveel mogelijk aan het behoud van de originele haren te doen. Hiervoor zijn verschillende opties die wij in uw behandelplan mee zullen nemen:

Medicatie tegen haaruitval

Finasteride, Propecia en Dutasteride. Deze medicijnen werken als DHT blockers. Het hormoon DHT is immers de oorzaak van het mannelijke haaruitval. Deze medicijnen houden hun werking zolang je deze slikt en zullen verdere haaruitval stoppen. Helaas zitten hier ook nadelen aan vast. Zoals bij alle medicatie kunnen er bijwerkingen aan het gebruik vastzitten. Overleg het mogelijke gebruik van deze medicatie altijd met uw huisarts.

Lotion/Shampoo tegen haaruitval

Een andere optie is het gebruik van speciaal ontwikkelde lotions en shampoos. Uit onderzoek is gebleken dat haarproducten met minoxidil/nanoxidil/procapil een positieve werking hebben op het haar. Deze producten hebben een positieve werking op het bloedvaatje naar het haarzakje; deze wordt verwijd zodat het haarzakje meer voeding en bloedtoevoer geniet. Hiermee wordt de overlevingskans vergroot en de levensduur verlengt. Deze lotions en shampoos worden aangeraden na een haartransplantatie door een beter herstel. Na deze herstelperiode kan het ook worden gebruikt om het huidige haar te behouden.

Onze professionals
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk