Wat is kaalheid?

Vragen over dit onderwerp?
Vraag het aan Hidde en Margo
Offerte aanvragen Hidde en Margo
Afspraak maken? Neem contact met ons op!

Kaalheid bij mannen en vrouwen

Kaalheid of haaruitval komt bij zowel mannen als vrouwen voor als gevolg van hormonale veranderingen of genetische gevoeligheid. Daarnaast kunnen traumatische gebeurtenissen, brandwonden en verschillende huidaandoeningen ook leiden tot haaruitval. Dit verlies van haar is niet onomkeerbaar. Een haartransplantatie is een pijnloze en comfortabele manier om een nieuwe gewenste haarsituatie te bereiken.De meest voorkomende vorm van haaruitval is het mannelijke patroon, de zogenaamde Alopecia Androgenetica. Alopecia Androgenetica begint meestal bij mannen met het terugtrekken van de haarlijn, later kan dit overgaan naar de kruin. De zijkanten en achterkant van het hoofd zijn echter niet gevoelig voor haaruitval. Dit gebied wordt ook wel de eeuwige krans genoemd.

Stopt kaalheid met een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een goede oplossing om kaalheid te herstellen. Helaas stopt haaruitval niet met een haartransplantatie. Wel zullen we bij het behandelplan zoveel mogelijk rekening houden met de toekomst. We gaan zoveel mogelijk tussen de bestaande haren werken om verdere kaalheid om te vangen en zo de dichtheid optimaal te krijgen. De nog aanwezige haren helpen dus mee aan het resultaat van de haartransplantatie. Het is dan ook aan te raden zoveel mogelijk aan haarbehoud te doen in combinatie met een haartransplantatie. Hiervoor zijn verschillende opties:

Medicatie tegen haaruitval

Finasteride, Propecia, Dutasteride. Deze medicijnen zijn DHT blokkers. Het hormoon DHT is immers de reden van de mannelijke haaruitval. Deze medicijnen houden hun werking zolang je deze slikt.De medicatie kan er voor zorgen dat de haaruitval stopt ,maar er zitten ook nadelen aan vast. Zoals bij elke medicatie kunnen er bijwerkingen aan het gebruik vast zitten. Indien u deze medicatie wil of gaat gebruiken doe dit dan ook altijd in overleg en onder controle van uw huisarts.

Lotion/Shampoo tegen haaruitval

Een andere optie is het gebruik van Lotions/Shampoos. De enige door studies bewezen werkende producten zijn de minoxidil/nanoxidil/procapil lotions en shampoo’s. Deze producten kunnen er voor zorgen dat het bloedvaatje naar het haarzakje wat wijder wordt zodat deze meer voeding en bloedtoevoer krijgt. Hiermee wordt de overlevingskans vergroot of de levensduur verlengt. Deze lotions worden ook aangeraden te gebruiken na een haartransplantatie om het herstel van de geplaatste haarzakjes te bevorderen. Na deze periode kan het ook gebruikt worden om het huidige haar te behouden.

Onze professionals
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk