DHI haartransplantatie methode

Vragen over dit onderwerp?
Vraag het aan Hidde en Margo
Offerte aanvragen Hidde en Margo
Afspraak maken? Neem contact met ons op!

Wat is DHI haartransplantatie ?

DHI is een afkorting voor Direct Hair Implantation. DHI haartransplantatie is het proces waarbij de haarzakjes uit het donorgebied worden geoogst door middel van een micro-motor en deze vervolgens direct op de ontvangstlocatie te transplanteren met een penachtig apparaat dat een holle naald bevat ook wel bekend als de choi pen.

De DHI methode wordt vooral toegepast bij mensen die het haar in het ontvangstgebied niet willen scheren of bij mensen, vooral vrouwen, met zwak donor haar. Het direct overplaatsen is dan van groot belang. 

Indien bovenstaande niet van toepassing is dan is de goedkopere FUE methode een prima oplossing.

DHI ten opzichte van de FUE-methode

Wat zijn de verschillen tussen de DHI-methode en de FUE-techniek?

De DHI-methode maakt het mogelijk de haartransplantatie uit te voeren zonder het ontvangstgebied te scheren. Zo kan er tussen de bestaande (lange) haren worden geplaatst. Haarzakjes worden in ongeveer 1-2 minuten na het extractieproces direct weer terug getransplanteerd zodat ze slechts gedurende een zeer korte tijd buiten de doorbloeding blijven en er zo minimale kans op verzwakking is.

Het is mogelijk om een ​​hogere haardichtheid te bereiken omdat er met de dunne DHI pen beter tussen de bestaande dunne haren geplaatst kan worden zonder deze te beschadigen.

Met de normale FUE methode zal er eerst geoogst worden vanuit het donorgebied en daarna wordt alles in één keer teruggeplaatst door het behandelteam (2 of 3 personen). Met de FUE methode is het bij meer dan ca. 2000 grafts, of als er veel tussen bestaand haar geplaatst moet worden, noodzakelijk om uw hoofd eerst helemaal te scheren want tussen uw bestaande lange haren plaatsen is zeer tijdrovend zijn en dit gaat ten koste van het aantal grafts wat wij kunnen plaatsen. Ook kan er met de FUE methode minder snel tussen de bestaande haren geplaatst worden.

Wat zijn de nadelen van de DHI-methode?

De behandeling duurt langer in vergelijking met de FUE-techniek, omdat de haarzakjes één voor één verplaatst worden. Doordat de DHI methode veel tijd kost kunnen er op een dag minder grafst worden verplaats dan bij de normale FUE methode. Er wordt voor deze methode veel nauwkeurigheid vereist en de gebruikte pennen kunnen maar 1 keer gebruikt worden. Hierdoor ligt ook de prijs van de DHI haartransplantatie hoger t.a.v. de FUE methode. Omdat het proces van het openen van de microkanaaltjes, om de geoogste haarzakjes vervolgens te kunnen transplanteren, verschilt van de normale FUE-techniek, is het belangrijk dat de haartransplantatie wordt uitgevoerd door een specialist met diepgaande kennis en uitgebreide ervaring. Omdat de microkanaaltjes één voor één worden geopend met deze DHI-methode wordt deze behandeling in zijn geheel uitgevoerd door de chirurg zelf. Bij de normale FUE opent de chirug te kanaaltjes en zetten de behandeling assistenten de haartje terug in het geopende kanaaltje. De kosten van een DHI haartransplantatie liggen dan ook hoger dan die van de normale FUE.

De DHI haartransplantatie kan indien gewenst direct gecombineerd worden met de ACELL stamcelbehandeling.

Welke methode is voor mij het beste ?

Indien u bij ons op consult komt of een offerte aanvraag doet via onze site zullen onze specialisten met u op zoek gaan naar de haartransplantatie methode die het best past bij u wensen en situatie.
 

Onze professionals
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor

DHI haartransplantatie methode Turkije

Veelgestelde vragen

Direct Hair Implant is een methode waarbij haarzakjes direct in het ontvangstgebied worden geïmplanteerd. Het belangrijkste verschil met een FUE-haartransplantatie is het gebruik van de Choi-pen. Deze pen opent kanalen in de huid en implanteert tegelijk de haarzakjes.
De DHI-haartransplantatie in Turkije is een relatief veilige procedure die levenslange resultaten biedt. Het is belangrijk dat de ingreep wordt uitgevoerd door getrainde haarchirurgen. Ook pre-screening, medische onderzoeken en een toelichting van de risico’s, bijwerkingen en complicaties zijn van invloed op het verloop en de veiligheid van de ingreep.
DHI is een techniek die kan worden toepast als u geen gezondheidsproblemen heeft en het haarverlies genetisch is. De techniek is ook uitermate geschikt bij baard-, snor- en wenkbrauwtransplantaties. Net zoals bij een standaard FUE-haarimplantatie moet u voldoende donorhaar beschikbaar hebben.
Haarchirurgen gebruiken voor elke sessie nieuwe wegwerpnaalden en ponsen. Gebruikte materialen worden na een ingreep vernietigd. De arts laat u zien dat er gewerkt wordt met nieuwe instrumenten voor eenmalig gebruik. DHI haartransplantaties worden in Istanbul regelmatig uitgevoerd.
Haartransplantaties worden onder plaatselijke verdoving gedaan. Zowel het donor- als ontvangstgebied worden verdoofd. U voelt geen pijn tijdens het oogsten of implanteren van de haarzakjes. De verdoving houdt 6 tot 8 uur aan. Na het uitwerken is er een kleine kans op napijn. Pijnstillers houden de pijn, ook al is deze van korte duur, beheersbaar.
Achteraf vinden de meeste mensen dat de ingreep zelf geen pijn doet. Een enkele keer is er sprake van een geïrriteerd gevoel. U kunt ontspannen uw ogen dichtdoen, muziek beluisteren of televisie kijken terwijl de haartransplantatie plaatsvindt.
Stop op tijd met roken en drink tijdens de dagen voor de ingreep geen alcohol. Gebruikt u medicatie? Dan heeft u tijdens het consult gehoord of u dit schema aan moet passen voor de ingreep. Volg deze instructies strikt op. Naderhand is de gebruikelijke dosering weer van toepassing. Draag kleding die comfortabel zit en die u niet al te moeilijk over het hoofd aan- en/of uittrekt.
Als het afgesproken aantal haarzakjes uit het donorgebied is geëxtraheerd, begint het implantatie gedeelte van de ingreep. Na het plaatsen van de haarzakjes in de pen, worden deze direct in het kale gebied geplaatst. In feite wordt de stap van het boren van kanalen overgeslagen.
Haarchirurgen schrijven altijd een korte antibiotica kuur en ontstekingsremmers voor.
Na de operatie is nazorg nodig. De arts geeft nazorginstructies. Wanneer deze niet of onvoldoende nageleefd worden, kunnen complicaties optreden. U kunt hierbij denken aan ontstekingen van de hoofdhuid en/of de haarzakjes, slechte wondgenezing, allergische reacties en littekens. In zo’n onvoorziene situatie is gepaste medische hulp nodig.
De ingreep wordt gedaan in de Altunizade kliniek in Istanbul. Als de haartransplantatie is afgerond, brengt de chauffeur van Esteworld u terug naar het hotel. De volgende ochtend wordt u bij de haarchirurg verwacht voor een controle. Is alles goed verlopen, dan geeft de arts toestemming om naar huis te reizen.
Het is gebruikelijk dat u 4 dagen en 3 nachten in Istanbul verblijft. Hoe uw verblijf eruit ziet, bespreekt u tijdens het intakegesprek.
Het is normaal dat de getransplanteerde haren twee tot vier weken na de operatie uitvallen. Nadat het haar is uitgevallen gaan de haarzakjes in rust, waarna ze na drie tot vier maanden beginnen met het laten groeien van nieuwe haren. De nieuwe haren hebben negen tot twaalf maanden nodig om volledig te volgroeien.
De behandelde hoofdhuid geneest binnen zeven tot tien dagen. Lichte werkzaamheden kunnen na enkele dagen weer gedaan worden. Pas op met zware lichamelijke arbeid en werk dat in stoffige ruimtes wordt gedaan. Overleg vooraf met de arts hoe en wanneer het verantwoord is om weer te gaan werken.
De DHI-techniek is verfijnd. Het openen van de kanalen en het implanteren van het haarzakje gebeurt in een keer. Kleine zwellingen zijn niet uitgesloten. Deze verdwijnen binnen een paar dagen.
De getransplanteerde haarzakjes blijven op de ontvangst plaatsen groeien, omdat ze ongevoelig zijn voor haaruitval veroorzakende hormonen, DHT. De haargroei is niet helemaal ongevoelig voor het verouderingsproces, waardoor de haargroei in de toekomst misschien wat minder vol wordt.
Het belangrijkste voordeel van de DHI-methode is dat een arts betere en volledige controle heeft over de hoek, diepte en plaatsing van ieder haarzakje. Natuurlijke groeiresultaten zijn voor het eindoordeel belangrijk.
Bij een DHI-haartransplantatie wordt in feite een stap overgeslagen. De reden hiervan is dat het openen van de kanalen en het implanteren van de haarzakjes in een keer gebeurt. Artsen adviseren de FUE-methode voor het behandelen van grotere gebieden, terwijl de DHI-techniek meestal ingezet wordt om een hogere haardichtheid te bereiken.
In de kliniek onderzoekt een haarchirurg je hoofdhuid en haaruitval. Op basis daarvan wordt beoordeeld welke techniek het beste resultaat biedt. Iedere ingreep is uniek.
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk