DHI haartransplantatie methode

Vragen over dit onderwerp?
Vraag het aan Hidde en Margo
Offerte aanvragen Hidde en Margo
Afspraak maken? Neem contact met ons op!

Wat is DHI haartransplantatie ?

DHI is een afkorting voor Direct Hair Implantation. DHI haartransplantatie is het proces waarbij de haarzakjes uit het donorgebied worden geoogst door middel van een micro-motor en deze vervolgens direct op de ontvangstlocatie te transplanteren met een penachtig apparaat dat een holle naald bevat ook wel bekend als de choi pen.

De DHI methode wordt vooral toegepast bij mensen die het haar in het ontvangstgebied niet willen scheren of bij mensen, vooral vrouwen, met zwak donor haar. Het direct overplaatsen is dan van groot belang. 

Indien bovenstaande niet van toepassing is dan is de goedkopere FUE methode een prima oplossing.

DHI ten opzichte van de FUE-methode

Wat zijn de verschillen tussen de DHI-methode en de FUE-techniek?

De DHI-methode maakt het mogelijk de haartransplantatie uit te voeren zonder het ontvangstgebied te scheren. Zo kan er tussen de bestaande (lange) haren worden geplaatst. Haarzakjes worden in ongeveer 1-2 minuten na het extractieproces direct weer terug getransplanteerd zodat ze slechts gedurende een zeer korte tijd buiten de doorbloeding blijven en er zo minimale kans op verzwakking is.

Het is mogelijk om een ​​hogere haardichtheid te bereiken omdat er met de dunne DHI pen beter tussen de bestaande dunne haren geplaatst kan worden zonder deze te beschadigen.

Met de normale FUE methode zal er eerst geoogst worden vanuit het donorgebied en daarna wordt alles in één keer teruggeplaatst door het behandelteam (2 of 3 personen). Met de FUE methode is het bij meer dan ca. 2000 grafts, of als er veel tussen bestaand haar geplaatst moet worden, noodzakelijk om uw hoofd eerst helemaal te scheren want tussen uw bestaande lange haren plaatsen is zeer tijdrovend zijn en dit gaat ten koste van het aantal grafts wat wij kunnen plaatsen. Ook kan er met de FUE methode minder snel tussen de bestaande haren geplaatst worden.

Wat zijn de nadelen van de DHI-methode?

De behandeling duurt langer in vergelijking met de FUE-techniek, omdat de haarzakjes één voor één verplaatst worden. Doordat de DHI methode veel tijd kost kunnen er op een dag minder grafst worden verplaats dan bij de normale FUE methode. Er wordt voor deze methode veel nauwkeurigheid vereist en de gebruikte pennen kunnen maar 1 keer gebruikt worden. Hierdoor ligt ook de prijs van de DHI haartransplantatie hoger t.a.v. de FUE methode. Omdat het proces van het openen van de microkanaaltjes, om de geoogste haarzakjes vervolgens te kunnen transplanteren, verschilt van de normale FUE-techniek, is het belangrijk dat de haartransplantatie wordt uitgevoerd door een specialist met diepgaande kennis en uitgebreide ervaring. Omdat de microkanaaltjes één voor één worden geopend met deze DHI-methode wordt deze behandeling in zijn geheel uitgevoerd door de chirurg zelf. Bij de normale FUE opent de chirug te kanaaltjes en zetten de behandeling assistenten de haartje terug in het geopende kanaaltje.

De DHI haartransplantatie kan indien gewenst direct gecombineerd worden met de ACELL stamcelbehandeling.

Welke methode is voor mij het beste ?

Indien u bij ons op consult komt of een offerte aanvraag doet via onze site zullen onze specialisten met u op zoek gaan naar de haartransplantatie methode die het best past bij u wensen en situatie.

Onze professionals
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk