Herstel haartransplantaties

Vragen over dit onderwerp?
Vraag het aan Hidde en Margo
Offerte aanvragen Hidde en Margo
Afspraak maken? Neem contact met ons op!

Wij gaan verder waar andere stoppen

Het kan zijn dat u ooit een haartransplantatie hebt ondergaan bij een andere partij en dat deze niet heeft uitgepakt zoals u had gehoopt. Gelukkig biedt Esteworld vaak een oplossing.

Esteworld is een van de weinige klinieken waar men terecht kan voor een herstelende haartransplantatie. Door de hoge mate van professionaliteit en deskundigheid kijken we samen naar de mogelijkheden. Door de verschillende protocollen die Esteworld hanteert kijken we samen wat in uw situatie de beste optie is. Wij hebben al vele mensen geholpen met een resultaat waar zij nu wél tevreden over zijn. Maar wij blijven tegelijkertijd ook realistisch: indien er geen mogelijkheden zijn zullen wij u geen valse hoop geven. Gelukkig is dit zelden het geval.

De allerhoogste kwaliteit

Er zijn tegenwoordig veel verschillende aanbieders van haartransplantaites. Echter verschilt de kwaliteit van deze behandeling per aanbieder enorm. Zo maken veel haatransplantatie chirurgen bijvoorbeeld nog gebruik van boortjes gemaakt van chirurgisch staal, waar Esteworld enkel met saffier werkt. Daarnaast hanteert Esteworld een standaard van 0,6mm boortjes, waar veel andere aanbieders werken met grotere. Feit is: hoe kleiner en fijner het materiaal, hoe hoger de dichtheid en hoe sneller het herstel. De incisies van saffieren boortjes zijn zeer fijn maar tegelijkertijd groot genoeg om multi-grafts in te plaatsen. Ook is het mogelijk om tussen de bestaande haren te werken met zulke fijne boortjes en zo ook daar de dichtheid te verhogen. Werken met saffieren boortjes van deze grootte vereist specialisatie en jarenlange ervaring. Esteworld werkt enkel met de allerbeste chirurgen en kan daarom saffier als de standaard hanteren.

Een behandeling bij Esteworld betekent een hoogwaardige behandeling en begeleiding door professionals. Ook op het kantoor van Esteworld in IJsselstein staan vijf professionals 24/7 voor u klaar. Wij zullen altijd, samen met u, op zoek gaan naar de beste oplossing. Wij zullen u een eerlijk en realistisch advies geven en u daarmee een duidelijk beeld geven van de mogelijkheden.

Wij behandelen u altijd in onze eigen haartransplantatiekliniek. Deze voldoet aan alle normen en eisen en is voorzien van alle belangrijke certificeringen. Hier zullen onze haartransplantatie chirurgen samen met hun vaste behandelteams uw behandeling met uiterste zorg uitvoeren. Dit is geen massa behandeling; u zult worden behandeld door één team in uw eigen moderne behandelkamer. De gehele behandeling lang zult u Nederlands gesproken begeleiding genieten.

De beste nazorg

De dag na uw haartransplantatie komt u weer terug naar de kliniek voor het nazorgtraject. Hier zullen wij de Esteworld kwaliteitscontrole uitvoeren, de eerste washing voor u doen en u zorgvuldig uitleggen waar u rekening mee zult moeten houden en wat u zelf verder moet doen. Hiervoor nemen wij rustig de tijd zodat wij zeker weten dat alles duidelijk is.

Eenmaal thuis aangekomen nemen onze professionals op kantoor IJsselstein het stokje weer over. Vanuit hier zullen wij de beste zorg verlenen. Gedurende de herstelfase houden wij dagelijks contact om u goed te monitoren en te sturen waar nodig. Wij hebben jarenlange ervaring en met elke vraag of onzekerheid kunt u bij de juiste professional terecht.  

Wij staan garant voor 100% tevredenheid. Deze garantie geven wij omdat wij volledig vertrouwen op de kwaliteiten van onze haartransplantatiechirurgen en andere professionals.

Onze professionals
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor

Herstel haartransplantaties FAQ

Veelgestelde vragen

Een mislukte haartransplantatie komt zelden voor. Een van de redenen waarom iemand ontevreden kan zijn met het resultaat, is door een verkeerde verwachting. Behandeling door een onervaren specialist, waardoor een onnatuurlijke haargroei ontstaat, is een andere reden.
Het oogsten en transplanteren van haarzakjes is permanent. Er is geen manier om ze terug te brengen naar hun eerdere plaats. Net als de overige haarzakjes hebben de getransplanteerde grafts een bepaalde levensduur. Naarmate u ouder wordt, neemt de haarproductie langzaam af. Het aantal haartransplantaties dat u kunt laten toepassen is beperkt.
Niet iedereen die een haarimplantatie laat doen is geschikt voor de ingreep. Hoewel de ingreep een uitstekende oplossing is voor alopecia androgenetica, biedt het geen uitkomst voor veel andere oorzaken van haaruitval.
De ruime meerderheid van alle ingrepen is succesvol. 5% tot 10% van de patiënten is achteraf niet tevreden met het resultaat of het verloop van de ingreep.
Een van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle haartransplantatie is dat er voldoende donorhaar getransplanteerd kan worden. Als het kale of uitgedunde gebied te groot is in vergelijking met het beschikbare donorhaar, is het niet mogelijk om een natuurlijk resultaat te bereiken. In uitzonderlijke gevallen gebeurt het ook dat de getransplanteerde haarzakjes niet of onvoldoende aanslaan.
De ideale leeftijd is vanaf 25 jaar. Een haartransplantatie op jongere leeftijd heeft jaren later vaak een aanvulling nodig. Zolang uw gezondheid dat toelaat, is de ingreep op latere leeftijd een mogelijkheid.
Een haartransplantatie is de enige operatieve ingreep om haaruitval blijvend te behandelen. Als u niet tevreden bent met het resultaat zijn er beperkte mogelijkheden voor een correctie.
De ingreep is in principe veilig, maar blijft chirurgisch. Dit betekent dat er de kans op bijwerkingen aanwezig is. Nabloedingen, zwellingen, infecties, ontstekingen, blauwe plekken rond de ogen, korstvorming en littekens kunnen zich voordoen. Zolang u de nazorginstructies opvolgt, is de kans op een vlot herstel groot en zijn de bijwerkingen tijdelijk.
Ja, het is mogelijk dat de getransplanteerde haarzakjes niet aanslaan. Dit kan onder andere het gevolg zijn van een ontstekingsaandoening die bekend is als Lichen Planopilaris. Haarchirurgen plannen een consult, waarin uw gezondheid en eventuele aandoening of medicijngebruik uitgebreid besproken worden. De hoofdhuid wordt aandachtig bekeken. Dit alles wordt gedaan om uw geschiktheid voor de ingreep te bepalen en om teleurstellende resultaten te voorkomen.
Haartransplantaties die door een ervaren specialist worden gedaan, hebben het hoogste slagingspercentage. Ervaren artsen weten de plaatsingshoek te vinden en implanteren het juiste aantal haarzakjes binnen een uitgedund gebied. Nieuwe haargroei sluit aan bij de andere haren in het behandelgebied.
Als u niet tevreden bent met uw haarlijn na een haarimplantatie, is dit soms te corrigeren of verbeteren. De mogelijkheden hangen af van uw wensen en de beschikbaarheid van donorhaar. Een haartransplantatie specialist bespreekt dit met u tijdens een consult.
Mensen die niet tevreden zijn met de resultaten, zoeken voor een correctie vaak contact met een andere haarkliniek. Het is logisch dat deze kliniek of arts kosten in rekening brengt voor de corrigerende haartransplantatie.
Naast het verbeteren van de haarlijn is het mogelijk om de haardichtheid te verbeteren en een onnatuurlijke haargroei er beter uit te laten zien. De mogelijkheden verschillen per situatie. Niet iedereen krijgt alsnog het gewenste resultaat.
De kosten voor de ingreep zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het aantal haarzakjes en de behandeltechniek spelen een rol. Na een onderzoek en gesprek over uw situatie, krijgt u een behandelvoorstel met een prijsopgave.
Nee, net zoals bij een standaard haartransplantatie worden de kosten voor een correctie of herstelingreep niet vergoed.
Zenuwbeschadiging is een haartransplantatie risico dat voornamelijk voorkomt in het transplantatie gebied. Gevoelloosheid is in veel gevallen tijdelijk. Naarmate de tijd verstrijkt, keert het gevoel langzaam terug.
Het donorgebied is niet onuitputtelijk. Dat houdt in dat het aantal haartransplantaties beperkt is. Haarchirurgen kunnen uit een gezonde haarkrans gemiddeld 5000 haarzakjes transplanteren, zonder dat dit opvalt.
Als u zich niet stoort aan het resultaat, is een correctie niet nodig. Mensen die ontevreden zijn met het resultaat zoeken in de regel naar verbeter mogelijkheden. Een arts kan laten zien hoe het resultaat verbeterd of aangepast kan worden.
De meeste haarchirurgen werken met de FUE-techniek of een verfijning daarvan. Zowel de DHI- als de saffiertechniek zijn inzetbaar bij een correctie. De techniek wordt afgestemd op uw situatie en de mogelijkheden die een specialist ziet om verbetering mogelijk te maken.
Het opvolgen van tips en nazorginstructies is belangrijk. Raak de hoofdhuid de eerste dagen niet aan. Wrijf niet door het haar en krab niet als er door de genezing jeuk optreedt. U kunt de huid koelen om de jeuk en napijn tegen te gaan. Krabbel korstjes niet open, waardoor de kans op ontstekingen toeneemt. Ontstekingen van open wondjes kunnen littekens nalaten.
De ingreep en de herstelperiode zijn te vergelijken met een gewone haartransplantatie. Dat betekent dat de huid moet genezen en dat u het ongeveer zes werken rustig aan doet. Normale werkzaamheden kunt u na enkele dagen oppakken. Mensen die lichamelijk zwaar werk hebben en/of in een stoffige omgeving werkzaam zijn, bespreken met de haartransplantatie specialist de situatie en de beste manier om aan het werk te gaan.
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk