PRP behandeling tijdens haartransplantatie

Afspraak maken? Neem contact met ons op!

Als 1 van de eerste haartransplantatie klinieken is Esteworld de PRP (Platet Ritch Plasma) behandeling gaan toepassen. In eerste instantie (2011) werd deze aangeboden om bestaande haartjes te herstellen, echter is reeds vanaf 2013 bekend dat deze werking van PRP zo kortstondig is en men deze voor een blijvend effect wekelijks moet herhalen. Gezien de kostprijs van een PRP en korte werking is Esteworld gestopt met het toepassen van deze behandeling na de haartransplantatie. Toch heeft PRP nog steeds een functie bij een haartransplantatie en dan vooral bij de genezing.

Esteworld voert bij elke haartransplantatie in Turkije een PRP behandeling uit. Een PRP behandeling heeft een zeer gunstig effect op de genezing van de wondjes na de haartransplantatie. Na gemiddeld 7 tot 10 dagen zult u niks meer van de behandeling zien. Voor een PRP behandeling wordt er buisje bloed afgenomen die in een centrifuge wordt geplaatst. Hierdoor vermenigvuldigen de rode bloedplaatjes. Dit zorgt voor een snellere bloedstolling, waardoor de haarzakjes sneller vast zitten en er een snellere genezing plaats vindt.

Het toepassen van een PRP na een haartransplantatie is al jaren achterhaald en zonde van het geld. PRP hecht zicht aan wondjes. Bij het toedienen als de wondjes genezen zijn hecht de PRP zicht nergens aan vast en heeft het haarzakje enkel tijdens het injecteren heel kortstondig baat bij het verreikte bloed. De hoeveelheid PRP die tijdens een haartransplantatie wordt geinjecteerd is meer dan genoeg voor het hele genezing proces.

Onze professionals
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor

PRP behandeling tijdens haartransplantatie

Veelgestelde vragen

Er wordt normaal gesproken één PRP behandeling toegepast bij een haartransplantatie. De PRP behandeling heeft een positief effect op de genezing en de haargroei.
Voor de PRP-sessie neemt een specialist een buisje bloed bij u af. Dit is vergelijkbaar met het afnemen van bloed bij een bloedonderzoek. Het buisje gaat in een centrifuge, waar het vloeibare plasma van de bloedcellen wordt gescheiden. Het plasma bevat bloedplaatjes die rijk zijn aan groeifactoren. Het plasma kan 8 of meer keer van de groeifactor bevatten dan in gewoon bloed. De arts injecteert het PRP in uw hoofdhuid. Hier zorgt het voor een positieve stimulatie op de pas getransplanteerde haarzakjes.
Na een haartransplantatie kan een PRP behandeling effectief zijn. Het helpt de haarzakjes in de transplantatiegebieden wortelen, waardoor het herstel sneller gaat.
Omdat de PRP sessie tijdens de haartransplantatie wordt gedaan, heeft dit geen invloed op de hersteltijd. Na de haarimplantatie duurt het 7 tot 10 dagen, voordat de huid is genezen. Na enkele dagen kunnen de normale activiteiten weer hervat worden. Lichamelijke inspanning en intensief (contact)sporten worden tot zes weken na de ingreep afgeraden.
Omdat de behandeling in combinatie met de haartransplantatie gebeurt, voelt u nauwelijks of geen pijn. De hoofdhuid is plaatselijk verdoofd. Lichte zwellingen en verkleuringen nemen binnen een paar dagen af en zijn zowel een gevolg van PRP als van de haartransplantatie.
De PRP behandeling heeft een positief effect op het vastgroeien van de haarzakjes na de transplantatie. Twee tot vier weken na de ingreep valt het getransplanteerde haar uit. Het duurt drie tot zes maanden voordat resultaten zichtbaar worden.
Nee, nieuwe haargroei alleen door bloedplaatjesrijk plasma is niet te verwachten. Daarvoor is de werking te kort. In combinatie met de haartransplantatie is het een effectieve manier om de genezing te versnellen.
Omdat het effect van een PRP-sessie kort aanhoudt en er te veel sessies nodig zouden zijn om resultaat te zien en behouden, wordt de behandeling alleen in combinatie met de haartransplantatie gedaan. Het is doorgaans een eenmalige sessie die verder geen herhaling nodig heeft.
De haartransplantatie is de enige behandelingsoptie om nieuwe haargroei te ontwikkelen op kale plekken. PRP helpt bij de transplantatie het herstel te versnellen. Als losse behandeling tegen haaruitval is PRP voor de meeste mensen ongeschikt.
Omdat PRP in combinatie met een haartransplantatie gebeurt, zijn er nauwelijks bijwerkingen die alleen op het injecteren van bloedplaatjesrijk plasma zijn te herleiden. Het geïnjecteerde gebied kan enige tijd pijnlijk aanvoelen, gezwollen zijn en huidverkleuringen vertonen. Een enkele keer ontstaan infecties en blijven littekens achter.
Het is voldoende om een buisje af te nemen. Dit bloed bevat voldoende bloedplaatjes om de transplantatiegebieden te behandelen.
PRP heeft op de haargroei zelf nauwelijks invloed. Het is de stimulerende werking bij het vastgroeien van de haarzakjes na de haartransplantatie die voor een beter resultaat zorgt.
U krijgt het advies om de hoofdhuid 24 tot 48 uur droog te houden en niet te wassen. Gebruik daarna de verzorgingsproducten die u heeft gekregen van de kliniek. Wees voorzichtig met het drogen van het haar. Wrijf niet, maar dep voorzichtig. Gebruik hiervoor lauwwarm water.
Bij de meeste haartransplantaties wordt de PRP behandeling toegepast. U krijgt vooraf informatie over het bloedplaatjesrijke plasma en welke invloed dit heeft op de haartransplantatie. Het staat u vrij om van de PRP behandeling af te zien.
Het afnemen van een buisje bloed is zo gedaan. Omdat de ingreep in combinatie met de haartransplantatie gebeurt, verandert er nauwelijks iets aan de behandelduur. Afhankelijk van de omvang van de haarimplantatie bent u 6 tot 9 uur onder behandeling. Dit is inclusief de PRP-sessie.
Haartransplantaties kunnen ook op latere leeftijd toegepast worden. Zolang u gezond bent, is de combinatie van beide behandelingen mogelijk.
Nee, het is alleen het PRP dat in de hoofdhuid geïnjecteerd wordt. Omdat het lichaamseigen bestanddelen zijn, zijn allergische reacties ongebruikelijk.
Nee, als behandeling op zich heeft bloedplaatjesrijk plasma nauwelijks invloed op alopecia androgenetica.
Dit hangt af van de oppervlakte van de transplantatie gebieden. Dit bepaalt de haarchirurg voor het begin van de ingreep.
Ondanks dat bloedplaatjesrijk plasma het genezingsproces versneld, zijn zwellingen niet te voorkomen. Het trauma aan de huid uit zich in tijdelijke zwellingen en huidverkleuringen.
Zowel op donorplaatsen als de ontvangstgebieden is het zichtbaar dat u een ingreep heeft ondergaan. Na een paar dagen vindt korstvorming plaats en ontstaat lichte jeuk. Koel eventueel de huid die jeukt in plaats van de korstjes te beschadigen. De huid herstelt binnen 7 tot 10 dagen.
De ingreep vindt plaats in Istanbul. Na de haartransplantatie gaat u terug naar het hotel. De volgende ochtend is er een controle en geeft de arts u verdere richtlijnen voor de komende dagen en weken. Verdere controles zijn niet nodig. Als u last heeft of krijgt van klachten en bijwerkingen, neemt u contact op met Esteworld in IJsselstein.
De PRP-sessie is inbegrepen in het all-in bedrag van de haartransplantatie. U hoeft hier niet apart voor te betalen.
Bloed prikken is vaak een beetje spannend. Zeker mensen die weten dat ze moeilijk te vinden aderen hebben, zien hier tegenop. Vertel dit tegen degene die bloed afneemt. Een gesprekje of het kijken naar een ander punt, helpen bij het afleiden van de aandacht.
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk