FUE Saffier haartransplantatie

Vragen over dit onderwerp?
Vraag het aan Hidde en Margo
Offerte aanvragen Hidde en Margo
Afspraak maken? Neem contact met ons op!

De beste chirurgen + de beste boortjes = het beste resultaat

FUE Saffier is één van type boortjes die wordt gebruikt tijdens een haartransplantatie bij Esteworld. Een haartransplantatie is uiteraard maatwerk en per situatie verschillend. De grootte van het Saffierboortje waar het nieuwe kanaaltje mee wordt geboord is afhankelijk van de grootte van de haarzakjes die geplaatst zullen gaan worden. Uiteraard zal er door de arts op multigrafts geselecteerd worden, multigrafts zijn haarzakjes waar meerdere haartjes uit groeien en deze geven meer dikte en dichtheid. De teams bij Esteworld zijn zeer kundig en getraind om het hoogste haalbare aantal multigrafts uit het donor te nemen. Hoe meer haren we kunnen verplaatsen hoe beter de dichtheid, u bent bij Esteworld dan ook vaak klaar met 1 haartransplantatie.

FUE Saffier is geen haartransplantatie methode maar het zegt iets over het type boormateriaal dat gebruikt wordt tijdens de haartransplantatie. Het succes van een haartransplantatie wordt uiteindelijk bepaald door de kundigheid van de chirurg en zijn team. Door onze meer dan 20 jaar ervaring is de expertise groot en zullen we altijd op zoek gaan naar de haartransplantatie methode die het beste bij uw situatie past.

De FUE Saffier boortjes worden bij Esteworld inmiddels al een jaar toegepast naast de normale FUE boortjes. De resultaten met het FUE saffier boortje overstijgen die van de gewone FUE : het boortje van chirurgisch staal. Met de FUE Saffier kunnen er meer grafst per cm2 worden geplaatst en er is een sneller herstel van de huid. Dat is dan ook dé reden dat Esteworld is overgestapt naar FUE Saffier boortjes. De kopjes van de Saffier boortjes zijn van diamant, omdat deze boortjes optimaal scherp moeten blijven kunnen ze éénmalig gebruikt worden. Bij Esteworld houden we ons hier ook aan.

Er wordt bij Esteworld gewerkt met verschillende afmetingen Saffier boortjes, de afmeting van het Saffier boortje is afhankelijk van de grootte van uw haarzakjes. Het gebruik van Saffier boortjes zorgt voor een betere dichtheid omdat er dichter op elkaar geplaatst kan worden. Ook is de kans om tussen bestaande haren te kunnen werken groter door de vorm van het saffieren boortje. Een FUE saffier boortje heeft de vorm van een ruitvormige platte punt en is harder waardoor deze minder weefselschade aanbrengt ten opzichte van het normale FUE boortje van chirurgisch staal dat een ronde vorm heeft. In plaats van ronde gaatjes maakt de Saffier kleine incicies waardoor er een maximale dichtheid bereikt kan worden.

Niet enkel het materiaal maar ook de afmeting van het boortje én de deskundigheid van diegene die hem hanteert bepaald het tevredenheidsgehalte van het uiteindelijke haartransplantatie resultaat. De kosten van de Fue saffier zijn hetzelfe als die van de normale FUE maar heeft dus veel voordelen.

Zowel bij het gebruik van een FUE saffier boortje als bij chirurgisch staal worden de nieuwe kanaaltjes geopend in de juiste groeirichting én in de juiste huidlaag waar de doorbloeding optimaal is.

Wanneer de kanaaltjes worden geopend met een laser, ronde holle naald of mesje, kan dit ten koste gaan van de huidige haren. Met een klein scherp boortje is schade aanbrengen haast niet mogelijk, wij zullen overigens nooit haarzakjes tussen bestaande haren plaatsen als daar geen ruimte voor is en daarmee de kans lopen op het beschadigen van de bestaande haarzakjes.

Wij hebben in onze kliniek iedere 3 maanden strenge controle op hygiëne en materialen, uiteraard wordt er uitsluitend steriel gewerkt en met nieuwe scherpe boortjes.

Behalve een enkele FUE Saffier behandeling (tot 4000 grafts) of een dubbele FUE saffier behandeling (indien het donorgebied het toelaat kunnen wij tot 6000 tot 8000 grafts plaatsten in een dubbele behandeling) werken wij ook met de DHI methode (haarbesparend) en de Artas haar robot. We bekijken per situatie welke haartransplantatie methode en boortjes het beste geschikt is, of het beste past bij specifieke wensen.
 

 

FUE saffier haartransplantatie Informatie
Aantal uitgevoerde FUE behandelingen met Saffier pen
5000+
Welke chirurgen voeren deze methode uit?
Alle haartransplantatie chirurgen
Methode bestaat sinds
2017
Esteworld voert methode uit sinds
2017
Tevredenheid gehalte na 1 behandeling
minimaal 99%
Aantal Multigrafst bij Saffier methode
Afhankelijk van het donor gebied van de patient
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor

Fue Saffier Haartransplantatie– FAQ

Veelgestelde vragen

Een FUE haartransplantatie waarbij een haarchirurg gebruikt maakt van speciale bladen die gemaakt zijn van de kostbare edelsteen saffier, wordt de FUE saffier techniek genoemd. In plaats van stalen bladen te gebruiken bij het boren van kanaaltjes in de ontvangstgebieden, gebeurt dit met de saffier.
De conventionele stalen mesjes die bij een klassieke FUE-haartransplantatie worden gebruikt, worden na verloop van tijd bot en minder efficiënt. Dit kan weefselbeschadigingen veroorzaken bij het boren van de kanaaltjes. Saffiermesjes zijn in het begin veel scherper en houden deze scherpte langer vast. Daarnaast zijn ze smaller dan de oude mesjes waardoor er hogere dichtheden kunnen worden geplaatst
Het oppervlak van saffiermesjes is hard en glad. Omdat de uiteinden van de saffierbladen V-vormig zijn, maakt de arts fijnere kanaaltjes, waardoor het resultaat natuurlijk is. De hoek waarin de kanaaltjes worden gemaakt is nauwkeuriger dan bij andere apparatuur. Artsen zijn in staat om de haarzakjes in de juiste groeirichting te plaatsen, zodat uw haardos een natuurlijke uitstraling krijgt. Het risico op infecties en allergische reacties wordt door de gladheid van de saffiermesjes verminderd.
Saffierbladen worden niet alleen gebruikt voor het transplanteren van hoofdhaar. Ook snor-, baard- en wenkbrauwtransplantaties zijn mogelijk. De techniek is effectief en kent een sneller herstel dan de standaard FUE-haartransplantatie.
Eerst vindt een intakegesprek plaats. Als u last heeft van gezondheidsproblemen of medicijnen gebruikt, maak hier dan melding van. Op advies van de arts is het soms nodig om uw doseerschema aan te passen. Stop een paar weken voor de ingreep met roken en drink vanaf 72 uur voor de haartransplantatie geen alcohol meer. Mensen die minoxidil gebruiken, moeten hiermee een week voor de ingreep stoppen om de kans op (na)bloedingen te verkleinen.
De saffier haarimplantatie maakt het mogelijk om stabielere kanaaltjes te maken. Hierdoor kan er een hogere dichtheid behaald worden. Het snelle genezingsproces, minder oedeem en minder pijn dragen bij aan uw comfort tijdens de herstelperiode. Omdat het oppervlak van de saffiermesjes glad is, wordt het risico op infecties aanzienlijk verminderd.
Na de ingreep volgt u de nazorginstructies van de haarchirurg. De eerste 10 dagen is het vermijden van het stoten van uw hoofd belangrijk. Draag kleding met een knoop of rits die u niet over uw hoofd moet trekken de eerste dagen na uw behandeling. Gebruik de antibiotica en ontstekingsremmers die de arts voorschrijft en vermijd zware inspanningen de eerste weken. Ongeveer een maand na de haartransplantatie kunt u de meeste dingen weer doen zoals eerder. Contactsporten en werken in een stoffige omgeving doet u de eerste 4 weken beter niet.
Het uiterlijk van een saffier haartransplantatie verschilt niet van een standaard FUE-haarimplantatie. De behandelde huid is na afloop van de ingreep gezwollen en rode, blauwe verkleuringen zijn zichtbaar. Afhankelijk van het behandelgebied is het niet ongewoon om na de operatie blauwe plekken onder de ogen te zien. Deze verschijnselen nemen vanzelf af. Op de plaatsen waar de kanaaltjes zijn geboord, vindt korstvorming plaats. Iedereen heeft een lichamelijk herstelvermogen dat van invloed is op de manier waarop en hoe snel u geneest. Over het algemeen is de huid 5 tot 10 dagen na de haartransplantatie genezen.
De meeste mensen die een haartransplantatie ondergaan, zien eerst 2 tot 4 weken na de ingreep haarverlies. Drie tot zes maanden na de operatie beginnen nieuwe haren te groeien. Na een jaar tot 14 maanden is het resultaat optimaal. Ook met een saffier haartransplantatie heeft u niet direct een volle haardos.
De saffier haartransplantatie wordt bij Esteworld toegepast vanaf € 2.750 waarbij op een dagbehandeling tot 4.000 haarzakjes getransplanteerd worden. Het preciese aantal grafts hangt af van de sterkte van uw donorgebied.
Nee, na de haartransplantatie gaat u terug naar het hotel. De transfers zijn bij het behandeltarief inbegrepen. U heeft van de arts een controleafspraak gekregen voor de volgende dag. Als alles goed verlopen is, krijgt u nazorginstructies voor thuis en is het mogelijk om de dag na de controle naar huis te reizen.
In totaal bent u 4 dagen en 3 nachten in Istanbul. U verblijft in het comfortabele Crowne Plaza Orypark. De transfers tussen het vliegveld en het hotel, het hotel en de kliniek zijn net zoals de hotelovernachtingen inbegrepen.
De keuze voor een luchthaven van vertrek en luchtvaartmaatschappij zijn vrij. Zodra uw reisschema bekend is, geeft u deze aan onze medewerkers door. Bij aankomst in Istanbul staat de transfer voor u klaar om u naar het hotel te brengen.
Zeker. U kunt iemand meenemen, toch is een haartransplantatie een ingreep die prima alleen dooropen kan worden.
De saffier haartransplantatie in Turkije wordt met plaatselijke verdovingen gedaan. U voelt geen pijn tijdens het extraheren en terugplaatsen van de grafts. Eventuele napijn als de verdovingen zijn uitgewerkt duurt meestal niet lang. U kunt een gewone pijnstiller, di eu van ons mee krijgt, gebruiken om dit te onderdrukken
Voordat u naar huis gaat, neemt de haarchirurg de nazorginstructies met u door. Als u na terugkomst vragen heeft of als u klachten ervaart die u eerder niet had, neemt u contact op met Esteworld in IJsselstein. Ook zal er de eerste 10 dagen dagelijks contact zijn om u herstel te begeleiden. Hierna stuurt u om de zoveel maanden foto's in zodat wij uw hergroeiproces kunnen monitoren en waar mogelijk kunnen bij sturen.
Na een succesvolle haartransplantatie blijven de getransplanteerde haarzakjes nieuwe haren produceren. Als u ouder wordt, kan de haargroei dunner worden. Dit is een normaal gevolg van lichamelijke veroudering.
Door het uitgebreide consult dat aan de haartransplantatie vooraf gaat, mislukt de ingreep zelden. Soms is iemand niet tevreden met het resultaat. In zo een situatie nodigen wij u uit op ons kantoor en kijken we damen naar de mogelijkheden.
Moderne haartransplantatie technieken behoren tot de veiligste cosmetische ingrepen. Voorwaarde is dat u de ingreep laat toepassen in een hygiënische behandelruimte en kiest voor een haarchirurg die over aantoonbare ervaring beschikt. Net zoals bij andere chirurgische behandelingen heeft de ingreep algemene medische risico’s, zoals nabloedingen, zwellingen, slechte wondgenezing, allergische reacties, infecties en littekens.
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk