YouTubeGoogle+Facebook

FUE Saffier is geen haartransplantatie methode maar het zegt iets over het boormateriaal wat gebruikt wordt. Het succes van een haartransplantatie wordt bepaald door de kundigheid van de chirurg en zijn team, niet door het type boortje.

Bij Esteworld worden de haartransplantatie chirurgen qua materiaalkeuze vrijgelaten indien het gaat om de gebruikte boortjes. Zo hebben de chirurgen zelf vaak een bepaalde voorkeur m.b.t. het materiaal waar zij graag mee werken. Er wordt bij Esteworld ook met Saffier boortjes gewerkt. De keuze voor een FUE saffier boortje of 1 van chirurgisch staal is eerder een persoonlijke voorkeur dan dat dit iets zegt over het te behalen resultaat.

Er wordt bij Esteworld gewerkt met 0.6 mm boortjes zowel van saffier en chirurgisch staal, doordat dit enorm klein is zegt dit wat over de kundigheid van de chirurgen die bij Esteworld werken.  Hoe kleiner het boortje hoe kleiner de wondjes en hoe sneller het herstel. Het gebruik van  0.6 mm boortjes zorgt voor een betere dichtheid omdat er dichter op elkaar geplaatst kan worden. Ook is de kans om tussen bestaande haren te kunnen werken groter.

Niet het materiaal maar het diameter boortje en de deskundigheid van diegene die hem hanteert bepaald het tevredenheid gehalte van het uiteindelijke resultaat, hoeveel grafst en multi grafts er worden uitgenomen, in welke huidlaag er word gewerkt en de herstel tijd.

Zowel bij het gebruik van een FUE saffier boortje of 1 van chirurgisch staal worden de nieuwe kanaaltjes geopend in de juiste huidlaag waar de doorbloeding optimaal is (iedere goede kliniek plaatst uiteraard in deze huidlaag) h

Wanneer de kanaaltjes worden geopend met een laser, naald of mesje, kan dit ten koste gaan van de huidige haren. Met een 0.6 mm boortje is schade aanbrengen haast niet mogelijk, wij zullen overigens nooit haarzakjes tussen bestaande haren plaatsen als daar geen ruimte voor is.

Wij hebben iedere 3 maanden controle op hygiëne en materialen, uiteraard wordt er uitsluitend steriel gewerkt en met scherpe boortjes.

Behalve de FUE methode werken wij ook met de DHI methode (haarbesparend) en de Artas haar robot.