FUE saffier baardtransplantatie

Afspraak maken? Neem contact met ons op!

Wat is een baardtransplantatie in Turkije?

De laatste tijd hoor je steeds vaker mensen het hebben over een baardtransplantatie. Maar wat is het precies? Tegenwoordig kan men naast een haartransplantatie in Turkije ook kiezen voor een baardtransplantatie. Het is een specialistische behandeling waarbij goed onderzoek naar de behandelende chirurg en organisatie belangrijk is. Net zoals bij een reguliere haartransplantatie. De behandelende chirurg maakt of breekt namelijk het resultaat. Ook hier is goedkoop duurkoop.

Hoe werkt een baardtransplantatie in Turkije?

Een baardtransplantatie volgt hetzelfde FUE principe als een reguliere haartransplantatie. Men boort vanuit het donorgebied de haarzakjes uit, maakt een fijne incisie op de gewenste ontvangstlocatie en plaatst hier het haarzakje in terug. Een kind kan de was doen denk je dan. Echter is het niet zo makkelijk als dat het doet lijken. Allereest verreist het uitboren uiterste precisie en nauwkeurigheid. Wanneer het haarzakje beschadigd bij het uitboren, dan is de kans groot dat deze sterft en daarmee waardeloos wordt. Vervolgens opent de chirurg de kanaaltjes (incisies) waarin de haarzakjes (grafts) van de haartransplantatie in Turkije zullen worden geplaatst. Maar een mooie volle baard vereist een hoge dichtheid en veel grafts. Om dichtheden rond de 50 grafts/cm2 te kunnen plaatsen moet de chirurg met extreem fijn materiaal werken. Zo wordt er bij Esteworld gebruik gemaakt van mesjes van saffier glas. Saffier is op diamant na het sterkste edelmetaal ter wereld en kan daarmee flinterdun zijn en toch sterk genoeg om niet af te breken. Het grote voordeel van saffier is dat de incisies plat zijn. En daarmee sneller herstellen en nog minder (niet met het blote oog zichtbaar) littekenweefsel achterlaten. Echter is deze mate van specialisme enkel te vinden bij een baardtransplantatie in Turkije. 

Wat zijn de kosten van een baardtransplantatie in Turkije?

De tarieven van een baardtransplantatie in Turkije verschillen enorm. De vuistregel is dat een te goedkope behandeling ook daadwerkelijk te goedkoop is. In deze gevallen wordt er gegarandeerd bespaard op dan wel kwaliteit, dan wel ervaring van de chirurg, dan wel hygiëne, etc. Marktconforme prijzen liggen tussen de €2000 en €3000 als we kijken naar benodigde uren en uurlonen voor een baardtransplantatie in Turkije voor een enkele behandelsessie. Een matige baard perfectioneren lukt hierin bijna altijd wel. Wanneer iemand helemaal geen baardgroei heeft, dan zullen de baardtransplantatie kosten wat hoger uitvallen. Bij een dubbele behandelsessie kan men ongeveer +€1000 ten opzichte van een enkele behandelsessie verwachten. Bij Esteworld kost een enkele behandelsessie bij een baardtransplantatie €2250 euro. 

Waarom kiezen voor een baardtransplantatie in Turkije bij Esteworld?

  • Beste prijs/kwaliteit verhouding
  • Volledig verzorgd verblijf in Istanbul
  • Gespecialiseerde baardtransplantatie chirurgen
  • FUE-saffier als standaard
  • Complete nazorg 24/7 in uw eigen taal


Een baardtransplantatie in Turkije bij Esteworld wordt altijd uitgevoerd door een gespecialiseerd baardtransplantatie chirurg. Niet alleen de kwaliteit is erg hoog, ook zijn de tarieven van een baardtransplantatie erg netjes. Esteworld zit aan de bovenkant van Turkse baardtransplantatie markt maar tegelijkertijd aan de onderkant van deze dit segment in relatie tot prijs. Bij Esteworld vinden we prijs/kwaliteit ontzettend belangrijk. Zo wordt er niemand benadeeld door een te hoge of een te lage prijs. En wanneer iedereen tevreden is, dan is de baardtransplantatie in Turkije bij Esteworld een groot succes. 
 

FUE Baardtransplantatie informatie
Aantal uitgevoerde baardtransplantaties bij Esteworld
4000+
Tevredenheidsgehalte na 1 baardtransplantie
96%
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor

Fue Saffier baardtransplantatie FAQ

Veelgestelde vragen

Een baardtransplantatie houdt in dat er haren van de achterkant van uw hoofd worden getransplanteerd naar de baardstreek, waar het haar te dun is of volledig ontbreekt. Door het toepassen van de FUE saffier techniek zijn er later nauwelijks littekens zichtbaar. Afhankelijk van de wensen die u heeft, wordt een vooraf afgesproken aantal haarzakjes verplaatst
Iedereen die moeite heeft met het laten groeien van baardhaar en/of die te maken heeft met haaruitval in de baardstreek, komt in principe voor de ingreep in aanmerking. Een baardtransplantatie is ook geschikt om littekens na acne of een ongeval te camoufleren. Wel is het nodig om voldoende donorhaar te hebben om de ingreep succesvol te laten zijn.
Nee, een haartransplantatie van de baard vindt plaats onder plaatselijke verdovingen. U ervaart niets anders dan een klein ongemak bij het zetten van de verdovingen. Napijn is van korte duur en is met pijnstillers goed te bestrijden.
De meeste mensen herstellen vlot van de ingreep. U kunt de eerste week na de ingreep lichte zwellingen, roodheid en korstvorming rond de transplantatieplaatsen opmerken. Om infecties en andere risico’s te voorkomen, is het belangrijk om de nazorginstructies op te volgen. Deze regels neemt u met de haarchirurg door na de ingreep. Eventueel krijgt u antibiotica en ontstekingsremmers voorgeschreven. Ook deze gebruikt u volgens voorschrift.
De FUE saffier techniek is een verfijnde techniek. Daardoor is de kans op littekens sowieso al klein. Uiteraard variëren individuele resultaten. De techniek zorgt ervoor dat littekens tot een minimum beperkt blijven. Als u de nazorginstructies volgt en de huid zoveel mogelijk met rust laat, komt dat de ontwikkeling van het resultaat ten goede.
Artsen adviseren om pas vanaf 10 dagen na de ingreep te scheren. Omdat het behandelgebied in het begin gezwollen of rood kan zijn, moet u uiterst voorzichtig zijn. Raak de eerste week de baardstreek niet aan en geef uw huid en haar tijd om te herstellen.
De ingreep wordt gedaan met aandacht voor de haargroeirichting, de juiste implantatie hoek en de optimale dichtheid van uw baard. Twee tot drie weken na de ingreep vallen de getransplanteerde haren in uw baard uit. Nieuwe, permanente haargroei begint binnen drie tot vier maanden. Deze resultaten zijn meestal blijvend. Naarmate u ouder wordt, dunt het haar op natuurlijke wijze licht uit.
Individuele resultaten variëren, maar de meeste mensen zijn tevreden met de resultaten van de ingreep. Hoewel u misschien geen volledige baardbedekking krijgt, zijn opvallende kale plekken in de baardstreek minder zichtbaar. Met behulp van de moderne FUE saffier techniek bereiken haarchirurgen uitstekende resultaten.
Het is belangrijk om uw gezicht de eerste dagen na de baardtransplantatie niet nat te maken. Rond de getransplanteerde haarzakjes worden korstjes gevormd. De jeuk die de genezing veroorzaakt nodigt uit tot het los krabben van de korstjes. Doe dit echter niet. Open wondjes hebben namelijk een vergroot risico op ontstekingen. Koel de huid volgens voorschrift. Dit gaat het jeukende gevoel tegen.
Een FUE saffier baardtransplantatie geeft natuurlijke, blijvende resultaten. Door te werken met een saffierblad heeft u vrijwel geen merkbare littekens en herstelt u vlot van de ingreep. Na het genezingsproces kunt u uw baard zoals gewoonlijk scheren en stylen.
Esteworld hanteert een tarief van € 2.250 voor een baardtransplantatie. Dit tarief is inclusief 3 hotelovernachtingen in een comfortabel hotel, alle transfers tussen het vliegveld, het hotel en de haarkliniek, Nederlandse begeleiding, medicatie, wondspray, shampoo en lotion. Tot aan het eindresultaat bent u zeker van professionele nazorg.
Zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor een baardtransplantatie helaas zelden. Alleen als u door een ongeval of brandwonden voor de ingreep kiest, wordt soms een uitzondering gemaakt. Bespreek de mogelijkheden met uw zorgverzekeraar en vraag aan welke voorwaarden u moet voldoen.
Binnen een week na de ingreep kunt u weer normaal slapen. Probeer de eerste nachten niet op uw gezicht te slapen, maar op uw rug. Op deze manier worden de baardstreek en de getransplanteerde grafts zo min mogelijk belast.
Zwellingen en roodheid zijn de meest voorkomende bijwerkingen van de ingreep. Uw gezicht kan na een baardtransplantatie gezwollen zijn. Soms doen zich ontstekingen en infecties voor. In zeldzame gevallen ontstaat een tijdelijke gevoelloosheid en/of een trekkerig gevoel in de huid. Als u de nazorginstructies opvolgt, is de kans op bijwerkingen klein.
Donormateriaal is afkomstig van de achter- en/of zijkant van uw hoofd. Maar ook borsthaar en eventueel rughaar kan gebruikt worden.
Er is weinig onderzoek gedaan naar het effect van minoxidil voor baardgroei. Overleg het gebruik met de haarchirurg.
Het nemen van een bad kan direct na de baardtransplantatie. Let op dat u uw gezichtshuid en baardhaar droog houdt. Na een paar dagen mag het getransplanteerde gebied voorzichtig gewassen worden, maar is het belangrijk om het douchewater niet rechtstreeks op het operatie gebied te laten komen. Volg de verzorgingsinstructies die u in de kliniek heeft gekregen nauwkeurig op.
Een van de meest voorkomende bijwerkingen van een FUE saffier haartransplantatie zijn nabloedingen. Gewoonlijk neemt dit binnen enkele dagen af. Als u later nabloedingen of ongewone bloedingen ziet in het donorgebied of in uw baard, neem dan contact op met de kliniek.
Nee, de baardtransplantatie gebeurt op poliklinische basis. Dat betekent dat u ’s ochtends in het hotel wordt opgehaald en naar de kliniek gebracht. Na afloop van de baardtransplantatie brengt de chauffeur u weer terug naar het hotel.
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk