Voor mijn 3e haartransplantatie Esteworld Turkije gekozen!

Afspraak maken? Neem contact met ons op!
Twee eerdere haartransplantaties in Nederland en 1 in Belgie hebben me niet gebracht wat ik daarvan hoopte. Het heeft me ook veel geld gekost. Nu voor mijn 3e haartransplantatie voor Esteworld in Turkije gekozen. Ik heb bij Esteworld een veel beter resultaat bereikt dan de twee eerdere haartransplantaties bij elkaar en de kosten voor deze haartransplantatie waren minder dan een kwart. Ze konden in 1 keer veel meer grafts over zetten. Ik moet zeggen dat het hele traject en de nazorg ook stukken beter was dan bij mijn eerdere behandelingen. Zo een haartransplantatie kliniek als Esteworld hebben we hier in Belgie niet. Lees ervaring

Ik heb voor mijn 3e haartransplantatie gekozen om dit te laten uitvoeren in Turkije bij Esteworld in Istanbul.

Na de ervaringen van Gunter Levi te lezen en een ontmoeting te hebben gehad met Hidde op het Kantoor van Esteworld en ook het resultaat van zijn haartransplantatie te kunnen zien heb ik beslist om ook mijn haartransplantatie te laten uitvoeren bij Esteworld in Turkije.

 Ik had 4 jaar geleden al een FUT transplantatie laten doen in België. Ik raad niemand aan om zo’n behandeling te laten doen. Hierbij wordt een reep haar uit het donorgebied in de nek weggesneden en wordt de wonde weer dicht genaaid. Daarna wordt de reep versneden in grafts en terug ingeplant op het gewenste gebied. Ik had achteraf wel veel resultaat en nieuwe haren door deze behandeling maar de grafts werden nogal diep terug geplaatst waardoor ik blijvende diepe kuiltjes heb overgehouden waar de grafts zijn ingeplant. Bij mij is de naad in het donorgebied mooi fijn en goed genezen zodat er gelukkig niet heel veel schade overgebleven is in het donorgebied. Maar ik heb al vaak gehoord dat bij sommige gevallen de naad blijft ontsteken en jeuken. Blij dat dat bij mij niet het geval is. Doordat ik toen nog niet wist dat er ook andere methodes bestaan om te transplanteren heb ik de FUT transplantatie laten uitvoeren maar nogmaals, ik raad het iedereen af. Het is een pijnlijke operatie en het herstel is ook pijnlijk door de grote wond.

2 jaar geleden heb ik toen een haarstamcel transplantatie laten uitvoeren in Nederland. Deze haartransplantatie wordt op ongeveer dezelfde wijze gedaan als een FUE transplantatie. De haren worden 1 voor 1 uit het donorgebied gehaald en worden dan terug geplaatst in het ontvangstgebied. Deze operatie deed heel wat minder pijn dan de 1e operatie. Alles is heel vlot verlopen die dag, maar bij een haarstamceltransplantatie wordt beloofd dat er geen schade aan het donorgebied wordt gedaan doordat ze maar een deel van een haarzakje verplaatsen. Hierdoor zou zowel het halve haarzakje in het donorgebied als het halve getransplanteerde haarzakje zich volledig herstellen waardoor op beide plaatsen een haartje terug groeit. Dat klonk als muziek in de oren maar helaas heb ik door deze transplantatie heel weinig nieuwe haren bij gekregen in het ontvangstgebied. Deze behandeling was trouwens ook enorm duur. En na mijn ervaring met deze haartransplantatie geloof ik er niet in dat er haren zullen groeien op het ontvangstgebied als niet het hele haarzakje wordt verplaatst. Gelukkig heb ik hier niet veel schade opgelopen aan mijn donorgebied, ik heb gelukkig wel een heel sterk donorgebied met veel en sterke haren.

Voor mijn 3e haartransplantatie heb ik Esteworld gekozen omdat ze bekend staan om ook ingewikkelde hertel haartransplantatie suit te kunnen voeren. We zijn nu 12 dagen na de behandeling. Zo goed als alle korstjes zijn verdwenen als gevolg van de behandeling, het ontvangstgebied is nog een klein beetje rood maar alles ziet er al heel mooi uit en ook het donorgebied is zich mooi aan het herstellen waardoor ik ervan overtuigd ben dat je niets zal merken aan de achterkant van mijn hoofd als mijn haar weer lang genoeg is gegroeid.

Ik ben op een vrijdag naar Istanbul gevlogen samen met een familielid, bij aankomst in de luchthaven stond een chauffeur ons op te wachten met een bordje van Esteworld. Na ons naar het hotel te brengen liet hij ons nog weten om hoe laat we werden opgepikt de volgende dag voor de operatie. Het hotel was zeer netjes en na een lekker ontbijt ’s morgens werden we opgehaald en naar de kliniek gebracht die op 5 minuten rijden van het hotel lag.

Daar werden we verwelkomt door de hostess en begeleid naar het verdiep waar de operatie plaats vond. Na een bloedtest werd het financiële deel van de behandeling geregeld. Toen volgde een gesprek met de dokter die mij ging behandelen. Hij heeft mijn donorgebied bekeken en een schatting gemaakt van het aantal grafts dat uit het donorgebied zou kunnen worden gehaald en we besproken hoe de haren zouden worden verdeeld in het ontvangstgebied. Doordat de kaalheid bij mij over mijn volledige hoofd is besloot ik om de haren te laten verspreiden over het hele gebied. Bij mijn vorige behandelingen werd vooral de voorkant van mijn hoofd behandeld. Nu hebben ze in dit gebied nog meer grafts bijgeplaatst en het meeste achteraan/bovenaan bijgeplaatst. Daarna hebben ze foto’s genomen van me nog met langere haren. Dan werd mijn haar afgeschoren en werden nogmaals foto’s genomen.

Toen dit allemaal gebeurd was werd ik meegenomen om aan de haartransplantatie te beginnen. Even op de tanden bijten om het donorgebied te verdoven. De verdovingsspuiten zijn niet aangenaam maar dit duurt maar enkele minuten. Eenmaal het gebied verdoofd is voel je niets meer van pijn. Dan begon een team van 3 mensen aan het uithalen van de grafts. 1 persoon boordt de grafts los, af en toe wordt er opgehouden om de losgemaakte grafts er uit te halen en de andere schikken en tellen de grafts. Dit nam ongeveer 3 uur in beslag en is volkomen pijnloos. Je ligt met je buik op de tafel en kan je best gewoon ontspannen. Af en toe komt de dokter en de hostess kijken hoe het verloopt.

Nadat alle graft losgemaakt, uitgenomen en geteld zijn komt de dokter langs om de gaatjes te maken in het ontvangstgebied waar de haren weer zullen worden ingeplant. Nu kan je je omdraaien op de tafel en meer rechtop zitten. Weer even op de tanden bijten want nu moet dit gebied verdoofd worden maar ook dit duurt maar enkele minuten, daarna voel je er weer niets meer van. De dokter maakt evenveel gaatjes zoals er grafts zijn uitgenomen, dit neemt ongeveer een uurtje in beslag. Toen dit was gebeurd volgde er een korte pauze om even te lunchen en naar het toilet te gaan.

Daarna neem je weer plaats op de tafel en beginnen de 3 mensen met het plaatsen van de haren in het ontvangstgebied. Dit nam een goeie 2 uur in beslag. Je kunt ondertussen naar Tv kijken en ik ben ook enkele keren lichtjes ingedommeld. Af en toe komt de dokter en de hostess eens kijken hoe het vooruit gaat. Als alle haren er staan kwam de dokter nog langs om enkele richtlijnen te geven om de nacht door te komen en de grafts hierbij zo weinig mogelijk te beschadigen. Ook krijg je enkele medicijnen zoals pijnstillers mee. Na nogmaals foto’s te nemen nu van het resultaat werden we door de hostess begeleid naar de uitgang van de kliniek waar de chauffeur op ons stond te wachten om ons terug te brengen naar het hotel. De hostess vertelde op welk uur je op de laatste dag wordt opgehaald in het hotel.

Doordat ik over het hele gebied haren had laten inplanten kon ik moeilijk rusten op mijn hoofd en was ik bang om de grafts te beschadigen. Ik was hierop voorzien en had 2 vliegtuigkussentjes bij en heb de volgende paar nachten met behulp van de kussens en slaappilletjes rechtop op een stoel geslapen. Er stond een gewone stoel in de hotelkamer. Een stoel met armleuningen zou hier wel zeer nuttig geweest zijn. Maar met behulp van een slaappilletje en wat inventief te zijn geweest door een tafeltje en een nachtkastje naast de stoel te plaatsen om mijn armen op te rusten heb ik vrij veel geslapen.

De 3e dag wordt er niets uitgevoerd en heb je een vrije dag. Je krijgt na de operatie een hoedje mee die je zachtjes op je hoofd mag plaatsen. Ik heb dit hoedje gebruikt en een hele dag en avond Istanbul bezocht . Een fantastische stad om te zien en een heel behulpzame bevolking. Doordat veel mensen een haaroperatie laten uitvoeren in Turkije keek niemand raar naar mijn hoedje.

Op de 4e en laatste dag werd je na het ontbijt en na het uitchecken in het hotel opgehaald en naar de kliniek gebracht. Je hoofd wordt ingesmeerd met een lotion en na 20 minuten zachtjes gewassen. Je kan dit volgen met een spiegel zodat je weet hoe je de komende dagen je hoofd kan verzorgen en wassen. Je krijgt de lotion en de shampoo ook mee naar huis. Na nogmaals bij de dokter langs te gaan voor een controle namen we afscheid van de hostess en werden we door de chauffeur naar de luchthaven gebracht waarna we kort na aankomst onze vlucht naar België hadden. Op de luchthaven kom je verschillende mensen tegen die de operatie ook hebben gehad dus kijkt niemand raar naar je en zelfs op de vlucht zaten we met 3 die een haartransplantatie hadden laten doen.

Ik ben heel tevreden van het verloop van de 4 dagen bij Esteworld. Alles is voor je geregeld, het vervoer, het hotel. De nederlandse nazorg begeleidt je heel goed als je weer terug bent in eigen land. Als ik Esteworld vewrgelijk met mijn eerdere ervarikngen springen ze er met kop en schouders boven uit.

Ik heb alle raad van de dokter opgevolgd en de producten en pillen die mee gegeven werden gebruikt behalve de pijnstillers omdat ik geen pijn heb gehad na de operatie.

Alles ziet er heel mooi uit nu maar het is natuurlijk een hele poos wachten nu om het haartransplantatie resultaat te zien doordat alle verplaatste haren terug gaan uitvallen om daarna permanent terug te groeien, maar dit is de normale gang van zaken. Enkele maanden wachten dus maar ik heb er een goed gevoel bij dat alles in orde komt!

Ervaring
Type ervaring
Eindresultaat
Land van afkomst
Belgiƫ
Leeftijd
30 tot 35 jaar
Geslacht
Man
Type behandeling
Haartransplantatie, Herstel haartransplantatie
Grafts
3000 tot 3500 grafts
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk