Afspraak maken? Neem contact met ons op!

PRP behandeling ervaringen

Zoekt u PRP behandeling ervaringen? Er zijn verschillende behandelingen om haaruitval tegen te gaan, waaronder speciaal samengestelde haarserums en topicals, zoals Minoxidil, het nemen van multivitaminen en supplementen. Van deze behandelingen is bekend dat ze niet altijd succesvol zijn. Wat werkt voor de ene persoon, werkt misschien niet voor veel andere mensen. De beste manier om erachter te komen of een voorgestelde oplossing werkt, is door actie te ondernemen. Een PRP behandeling is een minimaal invasieve oplossing. PRP behandeling ervaringen zijn overwegend positief, maar verschillen per persoon.

Uitleg PRP behandeling ervaringen

PRP staat voor bloedplaatjesrijk plasma. Bloed bestaat grotendeels uit plasma en rode bloedcellen. Als u een PRP behandeling laat toepassen, neemt een specialist een buisje van uw bloed af en plaatst dit in een centrifuge om de twee te scheiden. Om het haarverlies te remmen en de haargroei stimuleren, worden alleen het plasma terug in de hoofdhuid geïnjecteerd. Het plasma bevat een hoge concentratie natuurlijk groeifactoren die een stimulerende werking hebben. Omdat het plasma uit uw eigen bloed wordt gehaald, is het een veilige behandeling en na het centrifugeren klaar voor onmiddellijk gebruik.

PRP-procedure en werking

Het bloedplaatjesrijke plasma dat in uw hoofdhuid wordt geïnjecteerd, werkt om de getroffen gebieden te genezen. Herstellende cellen krijgen een boost door de groeifactoren in het plasma. Groeifactoren hebben invloed op de vorming van stoffen zoals collageen en hebben een positieve invloed op de haargroei. Het is een volledig natuurlijke formule, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over agressieve of schadelijke chemicaliën.

Voordelen PRP behandeling bij haarverlies

Een PRP behandeling bestaat uit meer dan één behandeling. Het is een reeks injecties die over een periode van weken en maanden worden verdeeld. Naarmate de behandeling vordert, ziet u veranderingen en verbeteringen. Wat opvalt is onder meer:

  • Het haar in de probleemgebieden kan voller en dikker zijn dan voorheen.
  • Het uiterlijk van kalende en dun behaarde plekken is omkeerbaar.
  • Een terugtrekkende haarlijn kan opnieuw gaan groeien.
  • Verbetering van het zelfvertrouwen naarmate de resultaten zich positief ontwikkelen. Ondanks dat de resultaten van een PRP behandeling onvoldoende wetenschappelijk zijn onderzocht, zien mensen een afname van het haarverlies en een verbetering van de haargroei.

PRP behandeling bij haarverlies

Hoewel PRP bij haarverlies een brede doelgroep bereikt en verschillende vormen van haarverlies voor behandeling in aanmerking komen, zijn er bepaalde oorzaken waarbij de beste en meest effectieve resultaten zichtbaar zijn: 

  • Alopecia androgenetica of erfelijke kaalheid. De PRP techniek is geschikt voor mannelijke/vrouwelijke haaruitval.  Beginnend haarverlies.
  • Wacht nooit te lang met het zoeken van een behandeling. Hoe langer het haarverlies heeft geduurd, hoe kleiner de kans dat de behandeling werkt.

Positieve PRP resultaten en ervaringen

Hoewel het vooraf niet zeker is dat u in aanmerking komt voor de behandeling, bespreekt u de mogelijkheid met een specialist. Deze bepaalt of PRP de juiste keuze is voor u. Tijdens een consult en na uw gebleken geschiktheid ontvangt u een behandelvoorstel. Daarin valt op dat de meeste behandelaars een PRP behandeling in kuurvorm voorstellen. Dat betekent dat er meerdere sessies zijn inbegrepen, een volledig traject duurt ongeveer drie tot vijf maanden. Als u online PRP behandeling ervaringen leest, dan ziet u dat er zeker een noodzaak is om een ervaren arts te vinden die de injecties geeft. Het is geen thuisbehandeling. Vooronderzoek is nodig om een positief resultaat op te merken en uw zelfvertrouwen te verbeteren.

PRP Behandelkuur

Als u interesse heeft in een PRP behandeling, is het goed om te weten dat in het begin maandelijks een sessie nodig is. Dit duurt enkele maanden. Daarna neemt de tussenliggende periode toe en vinden elke drie tot zes maanden onderhoudsbehandelingen plaats. De resultaten variëren. Sommige mensen zien binnen een maand minder haarverlies. De meeste mensen zien vanaf de derde behandelsessie verandering en verbetering. Specialisten adviseren een kuur volledig af te maken. Uw lichaam reageert in een eigen tempo op de behandeling. De injecties zijn oppervlakkig en een sessie is nauwelijks pijnlijk. Er is geen downtime en het is mogelijk om na een sessie terug aan het werk te gaan. Neem vooraf met de specialist uw dagelijkse routine door. Mensen die fysiek zware werkzaamheden doen en/of in een stoffige omgeving werken, krijgen het advies om pas de volgende dag weer te gaan werken.

Combinatie of primair behandelplan

De PRP techniek is zowel als alleenstaande behandeling als in combinatie met andere technieken toe te passen. Niet elke specialist gebruikt alleen het plasma, maar voegt medicatie zoals minoxidil toe. Hoe een behandeling er exact uitziet, bespreekt u met de behandelaar. PRP bij haarverlies is een behandeling met tijdelijke resultaten. U heeft regelmatige nabehandelingen nodig om het effect te behouden. Reageert u niet zoals verwacht op de behandeling, dan kan een specialist samen met u in uw dagelijkse routine duiken. Uw dieet, stressniveau en/of familiegeschiedenis met haaruitval, zijn dan zaken die nader bekeken worden. Deze informatie is zinvol bij het opvullen van mogelijk ontbrekende puzzelstukjes.

Prijs-kwaliteitverhouding PRP

De tarieven voor een PRP behandeling bij haarverlies variëren sterk. Het aanbod is uitgebreid en zowel in binnen- als buitenland zijn er haarklinieken die de methode aanbieden. Het gebeurt regelmatig dat haarchirurgen een PRP behandeling als aanvulling op een haartransplantatie toepassen. In dat geval zijn de kosten meestal bij het bedrag van de haarimplantatie inbegrepen. Ook als deze combinatie plaatsvindt, krijgt u uitleg over de techniek en de te verwachten resultaten. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten niet. Tarieven vergelijken heeft voordelen en wijst op de beschikbare mogelijkheden.

PRP behandeling tijdens een haartransplantatie?

Een prp behandeling toevoegen tijdens een haartransplantatie is een slimme keuze. Bij sommige klinieken zit de PRP standaard in het behandelpakket. Een PRP behandeling zorgt namelijk voor een snellere bloedstolling en snellere wondgenezing waardoor de net geplaatste haarzakjes sneller vast zittenen de wondjes sneller zullen herstellen na de haartransplantatie.

Wel of geen PRP behandeling?

Het is moeilijk om te zeggen of een PRP behandeling los de moeite waard is. Dit is iets wat u zelf bepaalt op basis van uw eigen ervaringen. De methode is uitgebreid onderzocht en/of bewezen. Wat voor u werkt, werkt misschien voor anderen niet. Het is een veilige behandeltechniek met een kleine kans op risico’s of bijwerkingen. Specialisten gebruiken uw eigen bloedplasma, allergische reacties zijn uitgesloten. Om te weten of u de juiste keuze maakt, laat u zich adviseren door meerdere specialisten en/of bij enkele haarklinieken. Aan de hand van de informatie die u krijgt, bent u beter in staat een keuze voor een behandeling te maken. De PRP in combinatie tijdens een haartransplantatie is altijd aan te raden.

Onze professionals
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor

PRP behandeling ervaringen

Veelgestelde vragen

Afhankelijk van uw situatie ziet u enkele maanden na de eerste PRP sessie verbetering. Sommige mensen zien al binnen een paar weken veranderingen. Een ervaren specialist stelt een behandelplan op maat samen, waarbij rekening wordt gehouden met de gezondheid van uw haar en de mate van haaruitval.
Een behandeling met bloedplaatjesrijk plasma is een oplossing met tijdelijke resultaten. U kunt de resultaten behouden en verlengen door jaarlijks een nabehandeling toe te laten passen.
Bloedplaatjesrijk plasma geeft zowel de hoofdhuid als de haarzakjes een boost. De doorbloeding verbetert en de voedingsstoffen die direct bij de haarzakjes komen, oefenen een positief effect uit. Sommige haren ‘schrikken’ hiervan en vallen uit. Dit is een tijdelijk verschijnsel. Naarmate de behandeling vordert, ziet u het haarverlies stabiliseren en de haargroei verbeteren.
U krijgt het advies om uw haar en hoofdhuid tot 24 uur na een sessie niet te wassen. Datzelfde geldt ook voor sporten. Net als wassen met shampoo is het kammen van uw haar iets wat u pas weer vanaf twee dagen na de sessie doet. Wees voorzichtig met kammen en trek niet te hard aan de haren.
Het is een relatief veilige cosmetische behandeling die tijdelijke bijwerkingen kan hebben. Bekende verschijnselen na een behandelsessie zijn duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en een geïrriteerd gevoel op de injectieplaatsen. Ernstige complicaties die weliswaar kunnen voorkomen, zijn een zeldzaamheid. Hierbij denkt u aan letsel aan de bloedvaten en zenuwbeschadigingen.
PRP heeft om succesvol te zijn meerdere sessies met tussenpozen van ongeveer vier weken nodig. Na vier tot zes sessies ziet u vaak al de eerste veranderingen. Een volledig behandeltraject duurt meerdere maanden. Naderhand heeft u nabehandelingen nodig om de bereikte effecten te behouden.
Downtime is er niet, maar het is belangrijk om uw hoofdhuid en haar de eerste dag na de sessie droog te houden. Vermijd ook de sauna, het zwem- en stoombad tot 48 uur na een PRP behandeling. Ontzie uw hoofdhuid en vermijd onbeschermde blootstelling aan de zon. Kam het haar zonder dat u daarbij al te hard over de huid ‘schraapt’.
Haaruitval is persoonlijk. Een behandeltechniek die bij u werkt, hoeft dat niet per se bij iedereen te doen. PRP bestaat uit lichaamseigen materiaal en komt direct bij de haarzakjes terecht. Minoxidil wordt op de hoofdhuid aangebracht en heeft meestal een minder goed effect.
Een gezonde levensstijl is van invloed op het resultaat. Stop met roken, beperk het drinken van alcohol en beweeg regelmatig. Kies voor een gevarieerd voedingspatroon dat rijk is aan vitamines en mineralen. Drink dagelijks voldoende water. Zo blijven uw huid en haren gehydrateerd.
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk