Hoe verloopt het herstel na een haartransplantatie?

Afspraak maken? Neem contact met ons op!

Een van de meeste gestelde vraag aan ons is hoe het herstel verloopt na een haartransplantatie en wanneer je weer toonbaar bent. In dit blog kan je lezen wat je zelf kan doen voor een optimaal herstel na een haartransplantatie en wat wij hiervoor zullen doen. Bij onze ervaringen kunt u het herstel na een haartransplantatie goed zien. Dit gaat snel door de kleine boortjes die wij hanteren maar er zijn toch een aantal dingen waarop gelet moet worden.

Tijdens de haartransplantatie in Turkije

Als u een haartransplantatie bij Esteworld ondergaat betekend dat een haartransplantatie op hoog niveau. We gebruiken de meest kleine boortjes mogelijk op het moment, namelijk de 0,6 mm. Hierdoor zijn de wondjes klein en zullen deze ook sneller herstellen.

Tijdens de behandeling zullen we al het mogelijke doen om een optimaal herstel te bevorderen:

  • Infuus tijdens de behandeling, met  vitaminen, mineralen en antibioticum. Deze zullen het lichaam optimaal helpen om te herstellen van de haartransplantatie.
  • PRP- behandeling. Deze behandeling die we altijd uitvoeren tijdens de haartransplantatie zorgt voor een betere en snellere genezing. PRP bestaat namelijk uit een 5 maal hogere concentratie bloedplaatjes. Deze bloedplaatjes zorgen in het  menselijk lichaam voor genezing. Ook zal het bloed hierdoor sneller stollen en het nieuw geplaatste haarzakje zal sneller vast zitten.

Na de haartransplantatie in Turkije

De dag na de haartransplantatie of op de laatste dag voeren wij een dressing en eerste washing uit. Deze dressing is bacterie dodend.  Op de laatste dag van u bezoek komt u nog een keer terug in de kliniek voor een nacontrole en washing. Wij zullen deze eerste washing uitvoeren en uitleggen hoe u dat thuis zelf kan doen met de door ons meegegeven shampoo en lotion. Van ons mee krijgt u een antibiotica kuurtje (5 dagen) als nog een extra ondersteuning bij het herstel. Indien u zwellingen heeft kunt de zones waar de zwellingen naar toe zakt koelen met de meegekregen coldpack.

Nazorg haartransplantatie als u weer thuis bent

Zoals je kan lezen doen wij veel aan de ondersteuning van de genezing. Als je weer thuis bent zal je hier zelf op moeten letten. Uiteraard krijg je van ons documentatie mee over wat je wel en niet mag. Onze haarspecialist en onze uitsekende nazorg in Nederland zullen u hierbij assisteren.

  • Volg de instructies in de documentatie van onze chirurgen goed op . U krijgt schriftelijk documentatie mee. Van onze nazorgijn ontvangt u ook videos over de nazorg. Dagelijks heeft u hiermee contact.
  • Zorg dat u hoofd hoger ligt dan de rest van u lichaam zodat eventueel wondvocht  kan worden afgevoerd.
  • Blijf de eerste 20 dagen uit de zon/sauna/zwembad.
  • Vermijd stoffige of vuile plekken.
  • De eerste 14 dagen kunt u niet sporten, daarna kan er weer begonnen worden met duursporten. Contact sporten een weekje later, na 3 weken.

Verloop van Herstel na haartransplantatie

Als u zich overal aan houdt staat niks een goed herstel in de weg. Fysiek gezien kunt u de daags na de haartransplantatie weer aan het werk (behalve als u in stoffige of vieze ruimtes werkt). Het zal echter nog wel te zien zijn dat u een haartransplantatie heeft ondergaan. Om een indicatie te geven van het herstel hebben we gedurende 10 dagen iemand gevolgd. Onderstaande zijn de foto’s te bekijken.

Blog
Publicatie jaar
2018
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk