Esteworld voelt als thuiskomen

Vragen over dit onderwerp?
Vraag het aan Hidde en Margo
Offerte aanvragen Hidde en Margo
Afspraak maken? Neem contact met ons op!
10 maanden na de haartransplantatie inmiddels en wat ben ik blij met de keuze voor Esteworld. Alles wat ik over ze had gelezen op de forum klopt. Veel research online gedaan naar de verschillende haartransplantatie klinieken. Via het haarweb.nl forum ben ik toen bij Esteworld terecht gekomen. Er staan op dit forum veel haartransplantatie ervaringen in Turkije, de resultaten van Esteworld zien er hiervan ver uit het beste uit. Esteworld is ook 1 van de weinige gespecialiseerde klinieken, veel ander aanbod zijn algemeen ziekenhuizen. Lees ervaring

Sjoert zijn haartransplantatie Ervaring bij Esteworld in Turkije.

Sinds mijn geboorte heb ik al een hoog voorhoofd maar na mijn pubertijd begon mijn haargrens zich tot mijn spijt terug te trekken waardoor twee inhammen ontstonden. Met deze twee inhammen kon ik nog prima overweg maar het moment waarop ik te horen kreeg ‘hé je wordt achterop ook kaal’ wist ik dat ik iets aan mijn haren wilde laten doen.

Na een aantal maanden research op verschillende websites en het forum haarweb (aanrader voor iedereen) had ik een goed beeld gekregen van de mogelijkheden die er zijn om weer een mooi kapsel te krijgen. Van MHP tot een hypermodern toupetje tot een haartransplantatie met Acell behandeling, alles is mogelijk. De haartransplantatie met Acell stamcel behandeling leek voor mij de juiste keuze en aangezien Esteworld Turkije de enige Acell aanbieder in Europa is nam ik contact op met het kantoor van Esteworld in Nederland.

Op het kantoor in IJsselstein werden ik en mijn vriendin vriendelijk ontvangen door Margo (1 van de consultanten) en werdt ons alles uitgelegd over de haartransplantatie en de reis daar naar Turkije. Na een gesprek van één uur was het voor mij duidelijk dat ik het lot van mijn haren wel kon toevertrouwen aan Esteworld.

Een aantal dagen later heb ik akkoord gegeven voor de haartransplantatie en een retourtje Istanbul geboekt, en voordat je het weet is het 27 Oktober 2017 en zit je met je inhammen en hoge voorhoofd in het vliegtuig op weg naar Istanbul. Ik heb er zin in!

Aangekomen op het vliegveld van Istanbul nam ik zoals gevraagd contact op met mijn chauffeur (Goksel, goeie kerel!) hij vertelde mij dat het verkeer wat tegen zat en hij er met 20 minuten zou zijn. Tijdens de rit een goed gesprek gehad met Goksel en 20 minuten later waren we in het Hilton Kozyatagi hotel (Aziatische gedeelte). Vervolgens inchecken, lift pakken naar de 14e verdieping, mooie kamer bekijken, douchen, slapen (en elk uur wakker worden van de zenuwen), kip-fit opstaan, ontbijten en om 07:00 transfer naar de haartransplantatee kliniek samen met 3 andere lotgenoten.

Na aankomst bij de Altunizade kliniek wordt al snel duidelijk dat je niet de enige bent met haarproblemen, het wemelt er van de mensen met zwarte haarbanden en kaal geschoren hoofden. Ondanks de drukte gaat alles rustig en georganiseerd verder. Na het inchecken (paspoort meenemen!) neem je plaats in de wachtruimte en wordt je op een gegeven moment meegenomen om bloed af te nemen. Hierna heb je een gesprek met de chirurg en wordt de nieuwe haarlijn getekend. Na een kort videogesprek met mijn partner werdt de haarlijn nog iets bijgesteld door de chirurg en kon het voor mij beginnen.

Ik zal even kort opsommen wat er daarna gebeurde.

 • Je haar wordt afgeschoren
 • Naar behandelruimte
 • 09:30 ‘lokale verdoving’, pijn viel mij erg mee
 • Medicatie wordt geïnjecteerd in je hoofd om de bloedtoevoer te verminderen (hierdoor voelt het voor 10 minuten alsof je hart uit je borstkas wilt, dit is normaal dus niet schrikken)
 • Chirurg begint gaten te boren in het ontvangst gebied
 • Acell stamcel behandeling, vloeistof wordt ingespoten. Dit heeft er voor gezorgd dat mjn kaalheid proces is onderborken, anders was ik nu zo wie zo een stuk kaler geweest.
 • Grafts oogsten in het donorgebied, dit duurde in mijn geval erg lang omdat ik ‘sticky grafts’ had. Dit komt vaker voor en kan geen kwaad.
 • Lunchpauze, lekker eten overigens
 • Nog meer ‘sticky grafts’ oogsten
 • Tijdens het oogsten wordt door iemand anders de haarzakjes gesplitst
 • Nog meer ‘Local indjecjohn’ in het ontvangst gebied
 • Haren terug plaatsen, monnikenwerk echt niet normaal respect voor het geduld van het team
 • 20:00 schoonmaken, verband aanleggen en voilà!

Al met al een lange dag liggen, maar als dit er voor zorgt dat ik over één jaar weer mooie haren heb dan zal je mij niet horen zeuren. De mensen in de kliniek zijn overigens erg vriendelijk en een aantal van hen spreekt aardig Engels. Op de behandeldag wordt je begeleidt door een Nederlands- of Engelstalige hostess, tijdens mijn behandeling waren dat Dylara en Gabriëlla en deels Hidde en Margo van Esteworld Benelux die daar toevallig ook waren(was gezellig!)

Na de behandeling werd ik netjes terug gebracht naar het hotel en hier aangekomen wilde ik zo snel mogelijk een spiegel hebben om het resultaat eens goed te bekijken. Daar stond ik dus in de lobby, uitgebreid te kijken naar mijn (ex)inhammen. Tevreden en vermoeid heb ik nog snel wat gegeten in het winkelcentrum tegenover het hotel en ben daarna naar bed gegaan.

De volgende ochtend na het ontbijt had ik afgesproken om met een vriend van mij die in Istanbul woont, de stad te gaan verkennen. De dag na de behandeling is namelijk je vrije dag. Met de metro om de hoek bij het hotel ben je snel in ‘Kadikoy’ (lijn 4), van hieruit kun je met de boot naar ‘Eminonu’ (Europese gedeelte). Op de boot kun je prachtige foto’s maken van Istanbul en hier zullen ook aardig wat mensen vreemd naar jouw hoofd kijken (negeer dit gewoon haha). Vanuit Eminonu zijn een aantal bezienswaardigheden op loopafstand waaronder de Hagia Sophia en de Sultan Ahmet moskee. Wij besloten om eerst de lekkerste baklava van Istanbul te gaan eten en hiervoor moet je bij Karakoy Gulluoglu zijn, super lekker! Na een tour door de Hagia Sophia en de Sultan Ahmet moskee en ons volgegeten te hebben aan de ‘natte hamburger’ en gepofte kastanjes was het alweer avond geworden. Eenmaal terug in het hotel nog snel even gedoucht (je hoofd droog houden!) en naar bed gegaan.

De laatste ochtend in Istanbul was alweer een feit, na wederom een goed ontbijt kwam ik de twee andere Nederlanders tegen die op dezelfde dag als ik een behandeling hadden. Na wat gepraat en vergelijken werden we met z’n drieën naar de haartransplantatie kliniek gebracht voor de nacontrole en de eerste wassing. In de kliniek liet men zien hoe het haar gewassen moet worden en met welke middelen, lotion en shampoo. Mocht je weer vergeten hoe het wassen nou precies moet dan is dat geen probleem want je krijgt via WhatsApp een geschreven instructie en een video. Na de wassing nog een laatste bezoek bij de haartransplantatie chirurg en klaar is het feest.

De chauffeur bracht ons drieën netjes naar het vliegveld waar we nog gezellig hebben gegeten en gelachen.

Ik ben nu inmiddels 3 dagen thuis vanuit Turkije en voel me prima, geen pijn en een geweldige ervaring rijker. Ik wil nog even zeggen dat ik erg te spreken ben over de service die Esteworld levert, het hotel, het vervoer, het contact via mail en WhatsApp en de begeleiding. Ook nu ik thuis ben is er regelmatig contact, ze doen er echt alles aan om je resultaat zo goed mogelijk te laten worden.

Ervaring
Type ervaring
Eindresultaat, Video ervaringen
Land van afkomst
Nederland
Leeftijd
25 tot 30 jaar
Geslacht
Man
Type behandeling
Haartransplantatie en Acell
Jaar van behandeling
Behandeld in 2017
Grafts
3000 tot 3500 grafts
Onze professionals
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk