Eindresultaat van de haartransplantatie Dhr. Bos

Afspraak maken? Neem contact met ons op!
Ik ben superblij met de haartransplantatie en ACELL behandeling. Ik lijk een aantal jaar jonger en ik heb weer een mooie kop met haar! Voor de haartransplantatie op het kantoor van Esteworld in Nederland goed en vooral eerlijke informatie gekregen. De kleine boortje die gebruikt worden bij Esteworld waren voor mij doorslaggevend. Door de hoge dichtheid die ze daar mee kunnen behalen heb ik nu een super resultaat. Lees ervaring

De afgelopen jaren irriteerde ik mezelf steeds meer aan sommige foto’s. Op zich was ik nog lang niet kaal maar ik kreeg al behoorlijke inhammen aan de zijkant, daarnaast werd mijn haar op sommige plaatsen dunner. Mijn vrouw had via internet toevallig de website van Esteworld Turkije gevonden. Na enig onderzoek en wat verhalen gelezen te hebben, besloot ik samen met een vriend (die ook interesse had in een haartransplantatie) langs te gaan bij het kantoor van Esteworld Benelux. We hadden daar een gesprek met haarconsulent Hidde. Hidde bleek zelf ook een haartransplantatie gedaan te hebben, het geen er goed uit ziet. Daarnaast kon hij antwoord geven op al onze vragen en liet hij veel voorbeelden zien van mensen die bij Esteworld een haartransplantatie gedaan hadden.

Na goed nagedacht te hebben bleek er midden Maart nog een gaatje vrij te zijn. Half april zou ik op vakantie gaan naar Amerika, dus wat mij betreft kwam dat precies goed uit. Helaas was een haartransplantatie bij die vriend niet mogelijk, waardoor ik alleen moest gaan. In het voortraject heeft Hidde goede adviezen gegeven. Het enige wat er moest gebeuren was nog een vliegticket kopen naar Istanbul. Want de behandeling vond plaats in Turkije.

Vrij ontspannen vertrok ik op dinsdagmiddag naar Istanbul. Eenmaal aangekomen stond er een chauffeur van Esteworld op mij te wachten. Deze vriendelijke chauffeur bracht mij naar het hotel. Helaas was het spits en duurde het behoorlijk lang voordat ik bij het hotel aankwam. Istanbul is een grote stad die vanwege de drukte en de gebouwen direct een indruk achterlaten. Eenmaal aangekomen in het hotel heb ik wat gegeten en ben ik op tijd gaan slapen. De volgende ochtend zou ik namelijk al vroeg opgehaald worden. Het hotel was luxe met een mooie kamer.

Op woensdagochtend word ik om 7.30 opgehaald. Het ziekenhuis van Esteworld is 10 minuten rijden wat erg relaxed is. Er worden met mij nog een aantal Engelsen en Belgen opgehaald die ook een behandeling hebben. Eenmaal gearriveerd worden we netjes bij de ingang opgevangen. Na wat gedronken te hebben moest vervolgens de betaling gedaan worden en wat formulieren ondertekend worden. Na alle formaliteiten volgt het gesprek met de behandelende arts.

Samen met de haartransplantatie chirurg heb ik bepaald hoe ik het wilde hebben. Hij tekende een lijn op mijn hoofd en vervolgens werd ik kaalgeschoren door een paar dames, die er overigens verzorgd en goed uitzagen. Na even gewacht te hebben werd ik meegenomen naar de behandelkamer. Er waren continue 4 zusters aanwezig en de arts. Er werd niet heel goed Engels gesproken door het personeel, echter wel voldoende om elkaar te kunnen begrijpen. Daarnaast voelde ik me op mijn gemak. Het ziekenhuis was erg netjes en modern, hetgeen betekent dat ze goede zaken doen en daarmee waarschijnlijk ook goede resultaten / kwaliteit kunnen bieden.

Eenmaal op de behandeltafel begon de arts met verdovingsprikken te zetten. Het enige nadeel van een haartransplantatie waren de wat pijnlijke verdovingsprikken. De eerste paar uren na de verdoving zijn de grafts weggehaald op mijn achterhoofd die ze bewaren om uiteindelijk later te planten op de inhammen. Naast een haartransplantatie heeft de arts tevens gaatjes geprikt met een naaldje waar de grafts inkomen en de ACELL behandeling uitgevoerd. Meer informatie hierover vind je op http://www.esteworld-haartransplantatie.nl/haar-vaccinatie/.

Na een aantal uur grafts verwijderen en de ACELL behandeling ging ik lunchen. Er was een warme maaltijd met een toetje. Dit was prima verzorgd. Na de lunch kreeg ik nog een tweetal verdoving spuiten aan de voorkant van mijn hoofd. Nadat de verdoving ging werken, begon de arts samen met 1 of 2 zusters de grafts te plaatsen. Na 3 uur waren ze hier ongeveer mee klaar. De dag was voorbij en rond 17.00 uur werd ik opgehaald door mijn chauffeur. Vrijdagochtend moest ik terugkomen voor een controle en de uitleg over de eerste paar weken na de haartransplantatie.

Woensdagavond na de behandeling was ik vermoeid en bloedde mijn hoofd nog behoorlijk. Ik had een band om die ik niet af moest doen. Daarnaast moest ik op mijn rug slapen met een kussen onder m’n nek zodat de grafts niet beschadigde. Het was een moeizame nacht omdat ik onbewust niet wilde dat ik op mijn hoofd in slaap viel. Donderdag heb ik uitgerust en ben ik buiten in de buurt gaan rondlopen. Daarnaast heb ik lekker gegeten bij een restaurantje in de buurt.

Vrijdagochtend werd ik vroeg opgehaald door dezelfde chauffeur van Esteworld. Ik heb gelijk uitgecheckt bij het hotel en mijn koffer meegenomen. Na een gesprek met de arts bleek dat alles goed gegaan was. Eén van de zusters heeft mijn haar gewassen met shampoo. Daarnaast kreeg ik een uitgebreide toelichting over wat er de komende weken moest gebeuren. Na een bezoek bij de apotheek, waar ik de juiste shampoos, pillen en zalfjes aangeschaft, kon ik mijn spullen ophalen en naar het vliegveld vertrekken. Omdat ik nog een aantal uren over had heb ik de chauffeur extra geld gegeven en hebben we nog een tour door Istanbul gemaakt.

Istanbul is een geweldige stad en ik raad iedereen aan om een paar dagen eerder te gaan. Na de behandeling heb je daar namelijk geen energie meer voor. Mijn hoofd was behoorlijk opgezwollen en het was ook erg warm. De behandeling was iets ingrijpender dan ik had verwacht omdat al het bloed naar je hoofd stroomt en er kleine wondjes ontstaan. Achteraf gezien was ik liever een aantal dagen langer gebleven. Alleen op het vliegveld met een erg laag plafond en heel veel mensen om je heen is erg bedrukkend. Ook omdat je nog met een band op je hoofd loopt die uiteraard nog helemaal opgezwollen is.

Eenmaal in Nederland begon het herstelproces. Bij mij verliep die met shock loss. Iets wat normaal gesproken niet vaak voorkomt. Het is een reactie van de hood huid op het uitnemen van de haarzakjes. Hierdoor had ik wat kale plekjes ken wat uiteraard geen gezicht was. Omdat ik op vakantie ging naar Amerika baalde ik nog erger. Door de shock loss mocht ik niet in de zon. Ik heb daardoor regelmatig met een pet op rondgelopen.

Na een paar weken begonnen de kale plekken van de shock loss steeds minder te worden. Vanaf augustus (4,5 maand na de behandeling) begon mijn haar overal te groeien als kool. Inmiddels is het begin oktober en heb ik nog nooit zo’n mooie, volle en dikke bos haar gehad. Ik ben zeer tevreden met het resultaat, terwijl het eindresultaat eigenlijk pas na 12 maanden zichtbaar is. Als het zo zou blijven als het nu is, had ik het ook gedaan.

Al met al ben ik erg tevreden over Esteworld, de behandeling en de professionele houding van Hidde. Hij heeft het gehele proces veel interesse getoond en hij kwam met zichzelf met vragen en tips. Ook was hij dagelijks (en in het weekend) bereid om vragen. Ik raad iedereen die twijfelt over een haartransplantatie contact op te nemen met Hidde van Esteworld. Hij kan naar aanleiding van het kennismakingsgesprek beoordelen of je donorhaar sterk genoeg is voor een haartransplantatie. Hij begeleidt je het gehele proces, zowel voor de behandeling, in Turkije, als naderhand. Ik ben superblij met de haartransplantatie en ACELL behandeling. Ik lijk een aantal jaar jonger en ik heb weer een mooie volle bos met haar!

Ervaring
Type ervaring
Eindresultaat
Land van afkomst
Nederland
Leeftijd
25 tot 30 jaar
Geslacht
Man
Type behandeling
Haartransplantatie en Acell
Grafts
Minder dan 2500 grafts
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk