Kurt, zit haarverlies dermate negatief “in uw hoofd”, aarzel dan niet!

Afspraak maken? Neem contact met ons op!
Ik kon niet meer om Esteworld heen, veel positieve haartransplantatie ervaringen en mooie haartransplantatie resultaten op forums, bekende Vlamingen die naar Esteworld zijn gegaan, met ook mooie resultaten. Dit heeft mij over de drempel gebracht om mijn haartransplantatie in Turkije bij Estewold te laten uitvoeren. Het resultaat van de haartransplantatie en Acell stamcel behandeling mag er bij mij ook wezen. Enorm tevreden! Lees ervaring

En opeens stond ik begin mei 2017 in Istanbul voor een haartransplantatie.

Ik wou hier even kort mijn ervaring neerschrijven uit tevredenheid dat ik het uiteindelijk zelf heb ondernomen én om de professionaliteit van Esteworld –als onafhankelijk persoon- te promoten.Niet dat ik uiterlijk vertoon het hoogste goed vind, een goede fysieke en mentale gezondheid is immers het allerbelangrijkste.

Veel dames uit mijn omgeving zeiden toen ik over mijn haarverlies begon; “maar je bent een man, dit kan geen kwaad…” of “een mooie kaalkop is ook niet lelijk…”.  Inderdaad, maar de meeste dames hebben dan ook een weelderige haardos.  Het enige dat voor mij finaal telde was de mate waarin ik zelf tevreden/ontevreden was met mijn haar(-verlies)…en dit was niet meer zo bevredigend. Dus…in de plaats van pessimisme te laten zegevieren, vatte ik de koe bij de horens.Het licht uitdunnen van mijn haar was reeds eind de jaren negentig begonnen (toen ik twintiger was). Van 1999 tot 2008 nam ik 1,25mg finasteride/dag en behaalde daarmee goede resultaten.Maar omdat er gewenning (en lichte uitdunning in de loop der jaren) optrad, ging ik de dosis moeten verhogen. Ik begon tevens mijn twijfels te hebben over het gezondheidsaspect bij langdurig gebruik ervan, dus stopte ik ermee anno 2008.

Sedertdien begon mijn haar langs de voorzijde significant uit te dunnen en mijn haarlijn zich tevens achteruit te trekken. Ik had niet verwacht dat ik mij daar ongelukkiger ging over voelen. Toen ik dit wel deed begon ik af en toe eens op internet opzoekingen te verrichten m.b.t. haartransplantaties en ervaringen daarrond. Ik kwam uit bij o.a. de internetsite van www.haarstichting.nl.  Daar vond ik de link met Esteworld. Ik zag ondertussen ook op enkele andere fora de reacties van bepaalde mensen dat haarstichting.nl zich inderdaad positief zal uitlaten over Esteworld omdat laatstgenoemde sponsor is van www.haarstichting.nl.  Dus bleef ik kritisch naar Esteworld toe daaromtrent.

Ik bleef verschillende recensies volgen en merkte opeens op dat zanger/acteur Gunther Levi een haartransplantatie in turkije (HT) had laten uitvoeren bij Esteworld. Het resultaat mocht er wezen. Ik kon nu eigenljk niet meer om Esteworld heen. Ik besloot eind maart 2017 zelf ook de stap te zetten.  Vanaf toen ging alles héél snel.Ik deed een consult bij dhr. Theunissen Hidde (consult voor Esteworld in Nederland, Utrecht) en vroeg korte tijd later om de HT (haartransplantatie) in te plannen in Istanbul.  Ik vroeg vervolgens verlof aan op het werk, bestelde mijn vliegticket en E-visa en vertrok op 8 mei 2017 naar Istanbul.

Vooraf kreeg ik nog een telefoontje van Hidde uit Nederland en van Miss Meryem van Esteworld uit Turkije met wat vragen, afspraken en regelingen.Toen ik op maandag 8 mei 2017 in Istanbul aankwam hoefde ik mij om niet veel meer te bekommeren, alles was tot in de puntjes geregeld door Esteworld. De chauffeur van Esteworld stond mij aan de balie van Vodaphone in de luchthaven op te wachten. Samen met een andere klant/patiënte van Esteworld kreeg ik de transfer naar het Hilton Hotel Kozyatagi langs de Aziatische zijde van Istanbul. Een rit van ongeveer een uur door het drukke Istanbul. In de avond ging ik aan de overzijde van het hotel “local food” gaan eten aan een zeer democratische prijs.

De volgende dag, dinsdag 9 mei 2017, werd ik na een uitgebreid ontbijt in het hotel om 07:15 uur opgehaald door een chauffeur van Esteworld. Blijkbaar logeerde er nog een klant in het Hilton hotel die mee moest met het luxueus minibusje en onderweg naar de Esteworld-kliniek pikten we nog een derde man op aan een ander hotel (een jongeman uit Koeweit waarmee ik de dag erna een uitstap heb gemaakt).Allemaal dienden wij die dag een haartransplantatie te ondergaan in de Altunizade-kliniek van Esteworld langs de Aziatische zijde van Istanbul.

Om 08:00 uur kwamen wij er aan, na een vriendelijk onthaal in het Nederlands werd er een bloedtest afgenomen voor de PRP-behandeling (wondgenezing) en om de aanwezigheid van bepaalde ziektes uit te sluiten (HIV ed…, dit ter preventie van het personeel en andere patiënten). Vervolgens werden er foto’s (toestand vooraf) genomen, werd mijn haar gemillimeterd en legde ik samen met dokter Geridonmez mijn nieuwe haarlijn vast.  Ik toonde enkele foto’s van hoe het vroeger (anno 2008) was en de dokter zei dat dit terug mogelijk was gezien de grootte van mijn donorgebied en het in te planten gebied (implantatie gebied). Met een stift werd een lijn getekend vooraan mijn kale hoofd tot waar er ingeplant zou worden en tevens het gebied langs de zijkant en achterkant tot waar het uitgedunde gebied zou aangevuld worden. Na vele jaren van haarverlies een erg leuk en spannend  gevoel. Na het afrekenen voor de haartransplantatie en de Acell-behandeling werd er om 10:00 uur begonnen met de haartransplantatie.

Ik kreeg steriele bovenkledij aangetrokken. Eerst en vooral werden een veertigtal miniprikjes met verdovingsmiddel in zowel het donor- als implantatie gebied toegediend.Vervolgens, na een kleine wachttijd, diende ik op mijn buik te gaan liggen en werd van langs de achterzijde en zijkant-achter mijn donorhaar verwijderd. In enkel uren tijd werden er een totaal van 2760 grafts (haarzakjes met meerdere haren) of ongeveer 6220 haren verwijderd uit het donorgebied.Vervolgens werden er enkele bijkomende verdovingsprikjes vooraan het hoofd gegeven en werden in het implantatie gebied de insnijdingen gemaakt waarin de grafts dienden te komen. Een heerlijk gevoel toen ik mij realiseerde dat er daar terug haar zou komen te staan. Omstreeks 14:00 uur, na vier lange uren, kreeg ik een lunchpauze terwijl de grafts verder werden klaargemaakt voor inplanting in het implantatiegebied.

Om 14:45 uur werd er terug gestart en bracht de haartransplantatie chirurg samen met twee assistentes de grafts in het implantaatgebied in. Rond 17:00 uur zat de klus erop.  Ik kreeg een verband op het donorgebied en een algemene band rond het hoofd i.v.m. de zwelling. Daarna een consult bij de hoofdchirurg met wat uitleg over hoe te slapen en wat te doen en niet te doen…en niet onbelangrijk een spiegel waarbij ik voor het eerst mijn nieuwe haarlijn kreeg te zien. Leuk, ziet er professioneel gedaan uit…meer kon ik er toen niet over denken.

Om 17:15 uur werd ik overgebracht naar mijn hotel. Ondanks de operatie lukte het mij perfect om ’s avonds terug buiten het hotel te gaan eten.

De dag nadien, woensdag 10 mei 2017 was een vrije dag. Ik bezocht in de namiddag en avond met de jongeman uit Koeweit (die tevens een HT onderging) het historisch en toeristisch gedeelte van Istanbul.  Eerst een boottocht op de Bosphorus, daarna een lekker visgerecht gaan eten aan de haven en daarna naar de Blauwe Moskee. Een leuke dag na een dag van lekker afzien om daarna mooier (lees: wat minder lelijk) te worden.

Donderdag 11 mei 2017 werd ik om 12:00 uur opgehaald aan het Hilton- hotel waar ik mij reeds na een lekker ontbijt had uitgecheckt. In de Altunizade-kliniek van Esteworld werd het verband vanop mijn donorgebied verwijderd en werd mijn hoofd voor de 1ste maal gewassen sedert de transplantatie. Ik kreeg duidelijk en praktisch uitgelegd hoe ik dit de komende dagen/weken zelf diende te doen. Daarna werden nogmaals foto’s getrokken en controleerde de chirurg het resultaat.  Hij was er net zoals ikzelf héél tevreden over.  Ik kreeg een brochure met info toegestopt en werd nog het één en ander meegedeeld omtrent verzorging en medicatie voor de komende dagen.En voila…dat was het.  Het zat er allemaal op, ik werd overgebracht door een chauffeur van Esteworld naar de luchthaven van Istanbul waar ik alle tijd had om rustig in te checken en te gaan eten.Omstreeks 22:00 uur zette ik –na een vlucht van drie uur en een half uur- terug voet op Belgische bodem. Een onderneming en avontuur rijker. En vooral…gelukkig met de transformatie tot nu toe.

Ondertussen, zijn we bij het schrijven van dit verhaal ondertussen een week (na de HT) verder.  De zwelling en pijn is reeds veel verminderd. Vanuit kantoor Esteworld Benlux wordt er voor gezorgt dat het herstel goed verloopt. Ik ben in blijde verwachting voor het definitieve resultaat dat zich binnen een drietal maanden zal beginnen tonen.

En om af te sluiten kan ik enkel zeggen;…zit het haarverlies dermate negatief “in uw hoofd”, aarzel dan niet om er iets aan te doen en het “op” uw hoofd te laten zetten.  Als dit het geen is wat u gelukkiger kan maken…DOEN!

Ervaring
Type ervaring
Eindresultaat
Land van afkomst
België
Leeftijd
35 tot 45 jaar
Geslacht
Man
Type behandeling
Haartransplantatie en Acell
Jaar van behandeling
Behandeld in 2017
Grafts
3000 tot 3500 grafts
Onze professionals
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk