Afspraak maken? Neem contact met ons op!

PRP behandeling kosten

Wilt u meer weten over de PRP behandeling kosten? In het dagelijks leven is haaruitval een regelmatig voorkomende realiteit, waar veel mensen mee te maken hebben. Met innovaties en verbeteringen op het gebied van haaruitval behandeltechnieken hoeft haarverlies niet permanent te zijn. Dunner wordend haar en haaruitval zijn vaak een gevolg van het natuurlijke verouderingsproces. Het is niet ongebruikelijk dat mensen vroegtijdig hun haar verliezen. Dit leidt bij veel mensen tot het verlies van zelfvertrouwen. Gelukkig is een behandeling met bloedplaatjesrijk plasma, PRP, een ingreep die vaak een goede oplossing biedt. PRP behandeling kosten variëren en zijn niet altijd goedkoop. U kunt de kosten zien als een investering in uw welzijn.

Variërende PRP behandeling kosten

Bloedplaatjesrijk plasma is een niet-chirurgische behandeltechniek die in drie stappen haarverlies effectief kan verminderen en ongedaan kan maken. Specialisten maken hiervoor gebruik van uw eigen bloedplaatjes om de haargroei te verbeteren. Naast het verminderen van haarverlies, helpt PRP ook bij andere aandoeningen, zoals het genezen van gewonde pezen en spieren. Onderzoek heeft aangetoond dat PRP-behandelingen de bloedtoevoer naar de haarzakjes verbetert, waardoor een afname van het haarverlies mogelijk is en de haargroei er gezonder uitziet. Voordat u een PRP-behandeling kunt ondergaan, beoordeelt een specialist uw situatie. Afhankelijk van de aard van het haarverlies krijgt u een behandeladvies op maat.

PRP-behandel proces

Een behandelsessie bestaat uit drie stappen:

  • Bloed afnemen. De specialist neemt een buisje bloed af en plaatst dit in een centrifuge.
  • Centrifugeren. De bloedlagen worden door de snelheid van de centrifuge van elkaar gescheiden. Binnen 10 tot 20 minuten is het bloedplaatjesrijke plasma gescheiden van de witte en rode bloedcellen.
  • PRP-injecties. De laatste stap is het strategisch injecteren van het PRP in de hoofdhuid. Voor de start van een sessie past een specialist bepaalde tests toe om de voortgang van het resultaat te evalueren. Zodra een behandelkuur is afgerond, ziet u binnen drie maanden een optimaal resultaat. De kosten lopen uiteen en hangen af van onder andere de duur van de behandeling. De gemiddelde kostprijs ligt tussen € 450 en € 1.000.

Voordelen PRP-behandeling bij haarverlies

Wanneer u zich afvraagt of de kosten van een PRP-behandeling de moeite waard zijn, is het goed om naar de voor- en nadelen van de behandeling te kijken. De meeste mensen die de procedure ondergaan, melden positieve effecten. Het haarverlies stabiliseert zich en de haargroei ziet er gezonder uit. Maar dat zijn niet de enige voordelen van een PRP-behandeling, andere pluspunten zijn als volgt.

Effectiviteit en veiligheid

U geeft natuurlijk niet graag geld uit aan een behandeling die niet werkt. Gelukkig zijn de positieve effecten van een PRP-behandeling bewezen, al kunnen deze wel per persoon verschillen. In de eerste weken en maanden na de eerste reeks behandelingen ziet u een vermindering van het haarverlies. Met regelmatige nabehandelingen kunnen de verbeteringen zich verder ontwikkelen en houden de effecten langere tijd aan. Goed om te weten is dat vooral mensen met beginnend haarverlies baat hebben bij deze techniek. Het is onrealistisch en onwaarschijnlijk dat op kale plekken na een PRP-behandeling nieuwe haargroei ontstaat. De procedure is niet chirurgisch en niet-invasief. Dit vermindert de kans op mogelijke complicaties die aan medische ingrepen verbonden zijn. Omdat specialisten werken met uw eigen bloed, is er geen risico op allergische reacties en/of afstoot verschijnselen.

Geen downtime

In tegenstelling tot andere behandelingen bij haarverlies is PRP minimaal ingrijpend. Er is geen speciale voorbereiding nodig en u hoeft niet te herstellen, zoals na een operatie. Bovendien verloopt een sessie relatief snel en is de afspraak misschien te plannen tijdens uw lunchpauze. Na behandeling is er geen downtime. De dagelijkse routine vervolgt u net als op andere dagen.

Nagenoeg pijnloos

Hoewel enige pijn niet helemaal is uit te sluiten, voelen de meeste mensen vrijwel geen pijn tijdens de behandeling. Het injecteren gaat in een hoog tempo. Het aanraken van de huid is gevoelig, maar dit is van korte duur. Bovendien kan een specialist een verdovende crème op de hoofdhuid aanbrengen, zodat pijn nagenoeg is uitgesloten. Van napijn is geen sprake. De behandelde huid kan enige tijd geïrriteerd of trekkerig aanvoelen. Dit gevoel neemt snel af.

Verbetering zelfvertrouwen

De meeste mensen met haarverlies merken een afname van het zelfbeeld en zelfvertrouwen. De resultaten van een PRP-behandeling bij haaruitval helpen bij het verbeteren hiervan. Wanneer het haarverlies afneemt en de haargroei er sterker en gezonder uitziet, heeft dit een enorme impact op uw uiterlijk en zelfvertrouwen.

Prijs-kwaliteitverhouding PRP-behandeling

Als u op hoogte bent van de voordelen van een behandeling met bloedplaatjesrijk plasma, kunt u voor uzelf bepalen of de behandeling de moeite waard is. Dit is een vraag die iedereen voor zichzelf moet beantwoorden. Een specialist geeft advies over de beschikbare behandelingen die bij u passen, maar u bent degene die uiteindelijk een keuze voor een techniek maakt. Een PRP-behandeling vertraagt niet alleen haarverlies, maar kan ook nieuwe haargroei stimuleren. Bij mensen met beginnend erfelijk haarverlies zijn de resultaten goed. Online vindt u reviews en ervaringen van mensen die eerder een behandeling hebben laten toepassen. Haarchirurgen geloven in de effectiviteit van bloedplaatjesrijk plasma. Een PRP-behandeling wordt door onze specialisten in combinatie met een haartransplantatie toegepast. U kunt ook voor alleen een PRP-behandeling naar Esteworld komen. Onze ervaren artsen stemmen een behandeling op maat af en laten zien welke resultaten u mag verwachten. De prijs voor een PRP-behandeling is bij het tarief van de haartransplantatie inbegrepen.

Consult PRP-behandeling

Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij onze consulenten in IJsselstein. Niet alleen voor de antwoorden op de vragen die u heeft over een haartransplantatie komt u naar Esteworld. We laten u zien hoe een PRP-behandeling invloed heeft op uw haaruitval en hoe het de resultaten van een haarimplantatie ondersteunt. Bloedplaatjesrijk plasma heeft invloed op de haarzakjes en verbetert de doorbloeding van de hoofdhuid. Bent u benieuwd naar eerdere resultaten? In de kliniek ziet u voor en na foto’s van toegepaste behandelingen. Zowel bekende als minder bekende mensen zijn u met succes en positieve resultaten voorgegaan. Vul het contactformulier in, stel uw vraag via e-mail of maak telefonisch een afspraak. Onze medewerkers zijn bereikbaar op +31 30 2270560.

Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk