YouTubeGoogle+Facebook
 • Before 14 februari 2015
 • (dag 6) After 12 april 2015
 • (dag 16) After 22 april 2015
 • (maand 3) After 15 juli 2015
 • (maand 4) After 22 augustus 2015
 • (maand 6) After 2 oktober 2015
 • (maand 6) After 11 oktober 2015
 • eindresultaat 2
 • eindresultaat na haartransplantatie
 • eindresultaat
 • einresultaat 1
 • Haartransplantatie Resultaat

 

Vooraleer ik een besluit heb genomen om een haartransplantatie te ondergaan in Turkije zijn er vooraf toch wel een aantal elementen die ik met jullie wil delen.

Vanaf mijn 22 jaar begonnen mijn haren uit te vallen. Telke malen ik een bad of douche nuttigde lagen er nadien vele haren in het bassin. Op mijn 24 jaar begon ik er echt over te piekeren en zocht ik in België naar een oplossing, maar zoals zo velen me vertelden is een haartransplantatie zeer duur in België en op zo’n jonge leeftijd niet echt aan te raden. Dus bergde ik dat idee even op, maar bleef ik wel met mijn onzekerheid zitten.

Een haartransplantatie in Turkije ondergaan, (waar ik veel van terug vond op het internet) daar was ik niet echt voor te vinden. Omwille van het cultuurverschil en omdat ik niemand kende die een haartransplantie daar had ondergaan, liet ik deze optie alsook links liggen.

Ik gebruikte al een ruime tijd “Minoxydil” om de haaruitval tegen te gaan, maar het neveneffect van jeuk en irritatie was groot,  vandaar dat ik hiermee gestopt ben.

In oktober 2014 kwam ik een vriend van mij tegen die een haartransplantatie had ondergaan in Turkije en daar zeer tevreden over was. In die periode dook Esteworld op in de Belgische media, nadat enkele bekende vlamingen een haartransplantatie hadden ondergaan. Die personen heb ik dan een tijdje gevolgd via sociale media en hun resultaat was verbluffend…. (Gunther Levie, Ivann Vermeer)

Op dat moment heb ik toch besloten om eens op gesprek te gaan bij Hidde in Nederland, begin februari 2015.

Bij het binnenkomen zag Hidde onmiddellijk mijn situatie en vroeg naar mijn leeftijd omdat deze wel eens een probleem kon vormen. 25 jaar is dan ook de minimum leeftijd om een haartransplantatie te ondergaan. Tijdens het gesprek heeft Hidde mij een voorstelling laten zien van de accommodatie en het behandelproces in Turkije. Daar was ik meteen enthousiast over.  Ik kreeg dan ook meteen een geruststellend gevoel.

Na het nemen van enkele foto’s en wat vragen stellen, was het wachten op de beoordeling en de prijsofferte van de arts in Istanbul.

Enkele dagen nadien ontving ik een mail met de prijsofferte en werd er nog eens in overleg met de arts besloten dat de leeftijd geen probleem vormde. Doch heb ik deze belangrijke beslissing enkele dagen laten bezinken. Na enkele dagen bedenktijd heb ik Hidde gebeld met het positieve nieuws.

Samen hebben we een gepaste datum geprikt. Ook heeft hij me geholpen met het zoeken naar een vlucht. De communicatie met Hidde via telefoon en mail verliep perfect !

 

De dag voor ik afreisde naar de hoofdstad van Turkije werd ik opgebeld door de hostess van Esteworld in Istanbul. Er werd me verteld wie me zou komen ophalen op de luchthaven. Verder kon ik met haar communiceren via WhatsApp.

 

Na een goede vlucht vanuit de luchthaven van Eindhoven ben ik geland op Sabiha Gökcen Istanbul Airport. Nog voor ik aan de grenscontrole was werd ik al opgebeld door de chauffeur  van Esteworld om te zeggen dat hij me opwachtte in de aankomsthal. Na een rit van een uurtje in een luxe busje ben ik aangekomen in een vier sterren hotel waar ik de komende 3 nachten zou verblijven. Na het inchecken in het hotel vertelde de chauffeur me welk uur ik de volgende dag  opgehaald werd aan het hotel.

 

Na een goede nacht werd ik ’s morgens opgewacht in de lobby door de chauffeur om me naar de Esteworld Altunizade kliniek te brengen. Onmiddelijk bij aankomst was ik versteld van het mooie en nieuwe gebouw. De introductie die Hidde me toonde tijdens onze afspraak in Nederland strookte volledig met de werkelijkheid. Eens aangekomen werd ik opgewacht door Melanie. Zij was de persoon die me daags voor vertrek had opgebeld en zij begeleid en vetolkt voor me de komede dagen in Istanbul. Eens aangekomen op de eerste verdieping “haartransplantatie”  moest ik mijn gegevens en het vragenformulier invullen. Daarna werd er bloed afgegenomen voor de PRP-behandeling. Nadien ben ik op gesprek gegaan bij Dr. Servet Colak, daar werden eerst vanuit elke hoek foto’s genomen van het hoofd en werd in samenspraak met de dokter de nieuwe haarlijn afgetekend.

Na het gesprek werd ik begeleid naar de kappersstoel om al mijn overtollige haren af te scheren.

Van daaruit ga je naar de behandelkamer waar je eerst een plaatselijke verdoving krijgt . Dit is het minst fijne moment van de dag maar na een 5-tal minuten begint de verdoving te werken en voel je van de rest van de behandeling niets meer van al het gebeuren. De volgende 3 uren worden de grafts uit het donorgebied gehaald en boren ze de gaatjes waar de nieuwe grafts in worden gepland. Dan kreeg ik een lunch aangeboden. Eens terug op de behandelkamer begonnen ze met het planten van de nieuwe grafts dat ook 3 uur in beslag heeft genomen. Na de behandeling werd ik opnieuw begeleid om op gesprek te gaan bij de dokter. Er werd daar verteld hoe de haartransplantatie is verlopen en  hoe ik de komende dagen de zwelling van de verdoving moest behandelen en welke medicijnen ik hiervoor zou moeten nemen. Deze kreeg ik allemaal van de arts incl. de lotions en shampoo voor thuis. Na het gesprek haalt de chauffeur je weer op in de inkomhal van de kliniek en brengt je weer terug naar het hotel.

Tip: Als je kiest voor een Low-cost luchtvaartmaatschappij om de reis te maken naar Istanbul. Moet je rekening houden dat de lotions en shampoo meer dan 100ml bevatten en niet mee in de handbagage mogen. Je dient dus bij de terugvlucht deze in te checken en op eventuele bijkomende kosten rekenen.

 

Normaal was deze dag voorzien als rustdag, maar omdat mijn vlucht de volgende dag vrij vroeg gepland was werd deze dag gebruikt voor de washing. De chauffeur bracht me hiervoor weer van het hotel naar de kliniek. Eens aangekomen start de washing, hier moest ik met behulp van een spiegel goed opletten omdat ik de komende 10 dagen de washing zelf ook zou moeten uitvoeren. Ik kon thuis nog altijd de DVD bekijken waar de washing zeer duidelijk op voorgedaan werd. Daarna ging ik nog even bij de dokter langs om te bekijken of alle grafts nog in orde waren na een nachtje slapen en de zwelling ondertussen al afgenomen was.

 

Ik werd opgehaald door de chauffeur op een vooraf afgesproken tijdstip en zo werd ik opnieuw naar de luchthaven gebracht voor mijn terugvlucht.